Процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор

...
Процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор
Коментари Харесай

Отварят 2566 работни места в публичната администрация

Процедурата за набиране на претенденти за работа в обществения бранш по стратегия „ Старт на кариерата “ стартира от през днешния ден, 18 септември. Инициативата, която се осъществя от Министерството на труда и обществената политика и Агенцията по заетостта, дава опция на безработни висшисти до 29 години, да работят 9 месеца в централни институции, министерства, организации, регионални и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит по специалността си.

От през днешния ден до 9 октомври в това число всички бюра по труда в страната ще одобряват документи за кандидатстване от дипломирани младежи без професионален опит по специалността си. По програмата са оповестени 2 566 работни места. 1863 от тях са в централни институции и техните поделения в страната - Народното събрание, Министерския съвет, институцията на Омбудсмана, 18 министерства, държавни организации, комисии, дирекции и други държавни институции. Това оповестяват от пресцентъра на МТСП.

Областните администрации в страната са оповестили общо 56 работни места по програмата „ Старт на кариерата “. Младите висшисти имат варианти да избират и измежду 647 работни места, оповестени от 226 общински администрации.

Търсят се най-вече младежи, приключили право, стопански и механически специалности, администрация и ръководство, обществени действия, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и други

Целта на програмата е да се улесни преходът от обучение към претовареност и да се реализира гъвкава композиция от познания, умения и процедура в сходство със актуалните условия на трудовия пазар. Заетостта на младежите се финансира със средства от държавния бюджет в границите на Националния проект за деяние по заетостта.

За да вземат участие в стратегия „ Старт на кариерата “, претендентите би трябвало да са на възраст до 29 години, ненавършени до 09 октомври 2017 година в това число и да имат висше обучение, съответстващо на условията на работодателя за заемане на съответното работно. Друго изискване е да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети лица и да нямат трудов стаж по добитата компетентност от висшето обучение.

Пълният лист на оповестените работни места по процедурите, реда, изискванията и нужните документи за кандидатстване могат да се намерят на формалната интернет страница на Агенцията по заетостта: http://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/, както и на осведомителните табла във всички бюра по труда в страната.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР