Процедурата за избор на нов ръководител на Върховния административен съд

...
Процедурата за избор на нов ръководител на Върховния административен съд
Коментари Харесай

Избират новия председател на ВАС след номинациите за нов главен прокурор

Процедурата за избор на нов началник на Върховния административен съд /ВАС/ ще стартира на 17 октомври. Това ще стане седмица след последната дата за номинации за основен прокурор, реши Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет през днешния ден.

Първоначалното предложение беше процедурата за избор на правоприемник на Георги Чолаков, чийто мандат изтича на 22 ноември, да стартира на 3 октомври, напомня вестник " Сега ". Сега остава Пленумът на Висш съдебен съвет да парафира решението на Съдийската гилдия. Ако това стане, номинации за най-високия пост в административното правораздаване ще могат да се вършат на четирите съвещания на Пленума, последващи това, на което е открита процедурата, т.е. на 24 и 31 октомври, както и на 7 и 14 ноември. Това значи, че претендентите ще са ясни след парламентарните избори.

И във втория от четирите вероятни дни за издигане на кандидатури за основен прокурор никой не издигна кандидатура. Много евентуално е да се чака до последния вероятен ден, с цел да научим публично имената на кандидатите. Номинации могат да се вършат още на 3 и 10 октомври. I БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР