Процедурата за достъп до пазара на труда на работници от

...
Процедурата за достъп до пазара на труда на работници от
Коментари Харесай

Става още по-лесно за работодателите у нас да наемат хора от трети страни

Процедурата за достъп до пазара на труда на служащи от страни отвън Европейски Съюз ще се облекчи за работодателите, без да се засягат правата на българските служащи . Това плануват промени в Правилника за използване на Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност, които бяха признати от държавното управление на днешното съвещание на Министерски съвет.
Според новите разпореждания от работодателите ще се изискват по-малко документи, когато желаят позволение да наемат чужденци . За тях отпада задължението да показват в Агенцията по заетостта документи за регистрация на компанията, обединен идентификационен код и уверение за настоящо положение. Необходимата информация ще се набира по длъжностен път.
Промените ще понижат административната тежест за работодателите при наемането на служащи от трети страни .
напомня, че по-рано вицепремиерът Валери Симеонов, виновен за демографската политика, разяснява, че България ще се бори с демографската рецесия, като се стреми да притегли хора от българските малцинства от някогашните руски републики на българска територия.
Той отвори тематиката след кръгла маса с работодателските организации, на която са разисквани практическите способи за превъзмогване на демографската рецесия.
Изрично запитан от дали ограниченията, които планува държавното управление, са ориентирани към това българи от Западна Европа да се върнат в родината, Симеонов отвърна, че готвените от третото държавно управление на Бойко Борисов законодателни промени отваряли опция да се върнат българи от всички пазари и всички непознати страни. Той мигновено добави, че с изключение на в Украйна и Молдова, имало българска общественост и в Казахстан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР