Процедурата по отнемане на лиценза на охранителната фирма Делта Гард

...
Процедурата по отнемане на лиценза на охранителната фирма Делта Гард
Коментари Харесай

Лицензът на Делта Гард се отнема заради обвиняем съдружник

Процедурата по лишаване на лиценза на охранителната компания " Делта Гард " е почнала поради обвинен съучастник. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи. В тези случаи полицията е може да стартира процедура по лишаване на разрешителното, така съдружникът не е напуснал ръководството на сдружението в границите на 30-дневен период. За самото обвиняване не се дават детайлности. Не се прецизира и кой от двамата съдружници е обвиненият.

Според Търговския указател " Делта Гард " е благосъстоятелност на Димитър Спасов, прочут с прякора Митко Каратиста, и Марин Русев. Двамата имат участия и в редица други компании.

За почналата процедура по лишаване на лиценза се разбра на националната полиция, която управлява охранителните компании. От Министерство на вътрешните работи прецизират, че представител на " Делта Гард " е получил персонално известието същия следобед.

Сигнал против сдружението бе подаден предходната година от организацията " Антикорупционен фонд " (АКФ), които са създатели на следствието " Осемте джуджета ". В него предприемачът Илия Златанов описа, че някогашния началник на столичната следствена работа Петьо Петров се опитал да му отнеме асансьорните заводи благодарение на висши прокурори. Един от заводите на Златанов – този в Дупница – се охраняваше от чиновници на " Делта Гард ".

От писмо на вътрешния министър Бойко Рашков до АКФ излиза наяве, че след инспекции са открити нарушавания на чиновник, който трябвало да управлява работата на охранителните компании в полицията в Кюстендил, която дава отговор и за Дупница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР