Прототипът на кораба Starship на американската компания , предназначен за

...
Прототипът на кораба Starship на американската компания , предназначен за
Коментари Харесай

Прототипът на кораба Starship се разби при кацане в Тексас

Прототипът на кораба Starship на американската компания, предопределен за задача до Марс, още веднъж се разруши при приземяването си, оповестиха международните организации. Прякото предаване се водеше в канала на компанията в Ютюб.
Starship SN-11 стартира в региона на Бока Чика в щата Тексас и се издигна на височина 10 километра. Беше запланувано той да се спусне на площадката, ситуирана наоколо до стартовия комплекс. Изпитанията се организираха при гъста мъгла.
 Мъск изясни за какво Starship се взриви Мъск изясни за какво Starship се взриви
Американският бизнесмен и създател на Tesla и SpaceX Илон Мъск, съобщи, че попадането на хелий в мотора евентуално е предизвикало експл...
По време на подобен тест през декември 2020 година и през февруари на тази година прототипите се взривиха при прикосновение с площадката. В началото на този месец корабът съумя да кацне отвесно, само че след няколко минути се взриви, напомня.
Starship е ракета с височина 120 метра и потребен товар от 100 тона, която е предопределена за пилотирани полети до Луната и Марс. Тя принадлежи към новото потомство тежки-ракети носители на SpaceX, които могат да бъдат употребявани неведнъж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР