Прототипът изглежда като Mazda CX-30 и компанията вече го предостави на

...
Прототипът изглежда като Mazda CX-30 и
компанията вече го предостави на
Коментари Харесай

Mazda с елпрототип на базата на СХ30

Прототипът наподобява като Mazda CX-30 и компанията към този момент го даде на колеги журналисти за пробно каране. Сериен вариант на новия електрически автомобил се очаква да дебютира на автомобилното ревю в Токио по-късно тази година и тогава ще бъде оголен същинският му тип, само че той ще запази дизайн характерностите на кросовър.

Силовият елемент се състои електрически мотор с мощ 140 к.с., акумулаторът е с капацитет 35,5 кВтч, литиево-йонен, задвижвани са предните колела, чрез автоматична скоростна кутия с една степен.

Машината има вградено зарядно устройство /range-extender/ с мощ 6,6 кВт. В продължение на традиците си в използването на роторни мотори, в новия автомобил за задачата ще се използва новоразработен роторен мотор. С негова помощ пробегът на автомобила ще достига до 400 км, а самият мотор ще може да се ползва за коли работещи на CNG, LPG и водород.

Прототипът е оборудван със зарядни портове CHAdeMO, а Mazda удостовери, че европейските модели ще имат връзка тип CCS, способна за бързо зареждане при мощност от 50 кВт. Напълно заредена батерия ще може да обезпечи пробег от около 200 километра, макар че точният обхват към момента е в развой на финализиране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР