Противоречивият инфлуенсър Андрю Тейт е търсил от затвора съдействието на

...
Противоречивият инфлуенсър Андрю Тейт е търсил от затвора съдействието на
Коментари Харесай

Андрю Тейт е търсил съдействието на двама крайнодесни румънски политици

Противоречивият инфлуенсър Андрю Тейт е търсил от пандиза съдействието на двама крайнодесни румънски политици в отбраната си по обвинявания в обезчестяване и трафик на хора. Това сочат записи от подслушани диалози, показани в съда от румънски прокурори, оповестява организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Интернет звездата е инструктирал двама свои сътрудници да кажат на румънските политици Джордже Симион и Диана Йованович-Шошоака, че е незаслужено упрекнат и че поддръжката за неговата идея " ще бъде добра за техните кариери ", сочат записите от подслушаните диалози.

" Дайте им да схванат, че ще получат доста гласове, когато Тейт каже, че са застанали на негова страна ", е споделил някогашният кикбоксьор, съгласно запис на диалог, извършен на 28 януари.

Записите на телефонните диалози са включени в непубликувани досега правосъдни документи от съвещание по делото против Тейт, извършено на 21 февруари. Агенция Ройтерс се е срещнала с документите.

Джордже Симион, който е народен представител от антисистемната и националистическа партия Алианс за единение на румънците, съобщи пред Ройтерс, че с него в никакъв случай не са се свързвали сътрудници на Андрю Тейт или самият обвинен и уточни, че не би подкрепил обществено инфлуенсъра, в случай че той изиска това от него. Запитан дали счита, че Тейт е незаслужено упрекнат, депутатът отговори, че това ще реши съдът, а не политиците.

Говорител на Диана Йованович-Шошоака, която е сенатор и някогашен член на Алианс за единение на румънците, сподели, че подслушаните диалози са " неистини ", които имат за цел да й навредят.

Записаните диалози са се състояли сред 28-ми и 31 януари, съгласно румънската прокуратура, т.е. към месец, откакто 36-годишният Тейт бе арестуван дружно с неговия 34-годишен брат по обвинявания в обезчестяване, трафик на хора и основаване на проведена незаконна група. Двамата братя отхвърлят обвиняванията. Ройтерс не е съумяла да се свърже с тях в пандиза, с цел да разясняват подслушаните диалози.

Адвокатът на Тейт - Еуджен Видиняк, и представител на прокуратурата отхвърлиха коментар поради продължаващото следствие.

Агенция Ройтерс не е съумяла да удостовери от самостоятелен източник идентичността на участниците в подслушаните диалози и да откри дали е имало лобиране измежду политици. Записите на диалозите са преведени от британски на румънски език за правосъдното съвещание, което значи, че може да има известно разминаване с точните думи на участниците, отбелязва Ройтерс.

Също на 28 януари, съгласно правосъдните документи, Тейт споделя на своя помощник Люк да пусне в обществените медии клипове от празненство, на които се вижда, че минимум едно от девойките, за които обвиняването твърди, че са жертви на неговия трафик на хора, танцува в Букурещ.

" Да, пусни ги на всички места и кажи: Това момиче твърди, че е било отвлечено, в случай че не е отвлечено ", споделя Тейт съгласно записа. Сътрудникът му пита дали Тейт желае да дискредитира девойките в обществените мрежи, на което той дава отговор утвърдително.

Тези документи са от правосъдно съвещание на 21 февруари, на което съдията удължи периода на задържане на Тейт до края на март. Прокурорите показаха на съвещанието доказателства, съгласно които братята са ръководели интервенция по трафик на хора, фокусирана върху основаване на онлайн порнография.

Андрю Тейт, който има английско и американско поданство, бе арестуван в Румъния в края на декември дружно с брат си Тристан и две румънски гражданки. До момента са разпознати шест дами, които са били полово експлоатирани от групата, ръководена от двамата британци. Тейт наподобява, че живее в Румъния от 2017 година

През януари румънските управляващи нахлуха в комплекс покрай Букурещ, обвързван с братята Тейт, и иззеха автопарк от първокласни коли, включващ Ролс-Ройс, Ферари и Порше. Те оповестиха, че са конфискували активи на приблизителна стойност 3,9 млн. $. Ако обвиняването успее да потвърди, че притежателите на колите са спечелили пари посредством противозаконни действия като трафик на хора, активите ще бъдат употребявани за покриване на разноските по следствието и за обезщетяване на жертвите.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР