Противоракетната ракета потвърди всичките си характеристики. След дузина успешни тестове

...
Противоракетната ракета потвърди всичките си характеристики. След дузина успешни тестове
Коментари Харесай

Руската ракета А-235 Нудол обезсилва хегемонията на САЩ

„ Противоракетната ракета удостовери всичките си характерности. След дузина сполучливи проби тя ще бъде пусната в употреба. ”
Западните военни анализатори смятат, че Русия към този момент е приключила тестванията на ракетата A-235 Nudol, която би трябвало да размени A-135 Amur, в този момент защитаваща Москва и централния промишлен район с обща повърхност от към 486 000 квадратни километра от противников МБР. Наред с други неща в чужбина имаше причини, че руснаците най-сетне са създали аналог на американската мобилна система THAAD, предопределена за трансатмосферно прехващане на ракети със междинен обхват. Играе неприятният табиет на чичо Сам да упреква руснаците в прекопирване на западни достижения.
Като цяло в западната експертна общественост има консенсус, че това е най-тайната и най-опасната стратегия на руснаците. Въпреки това през последните години се чуват от ден на ден гласове за двойното потребление на A-235. Да речем, главната му цел е да унищожава американски спътници.
Ако обаче противоракетната или антисателитната версия на Nudol се претегли в стандартен мащаб, първият носи доста по-голяма опасност за Съединените щати. След тежкото различие със Запада по отношение на връщането на Крим в Русия, Москва ускори работата най-вече по основаването на ефикасен „ противоядрен чадър “.
Тези сигнали, които включват хипотетични приключвания на информация, бяха посрещнати с възходяща паника в Съединените щати. Нека напомним, че 2014 година бе белязана от „ Ох ” и „ Ах ” на водачите на по този начин наречения свободен свят във връзка „ анексирането на Таврида “ (Крим). Съединени американски щати и Европейски Съюз не чакаха, че кървавият държавен прелом на майдана и последващото фактическо обезсилване на Украйна като правова страна ще доведат до народен референдум за кримчаните и „ съветската пролет ”. Но по-късно англосаксонците се опомниха и напрежението сред НАТО и Руската федерация стартира да нараства заплашително. И даже призракът на Третата международна война се обрисуваше. И въпреки всичко: имиджът на Съединени американски щати като суперсила претърпя големи вреди.
Тогава в календара за 2015 година, публикуван от концерна за Противовъздушна отбрана „ Алмаз-Антей “, беше обрисуван външният тип на самоходна пускова установка на незнайна антиракета, която вкара генералите на Пентагона в ступор. Изглежда, че " приключването " е имало отрезвяващ резултат, тъй като американските генерали са известни с предпазливостта си по отношение на научния капацитет на Русия.
Трябва да се разбере, че за Америка и Русия няма да е мъчно да си нанесат нуклеарни ракетни удари един против различен. Сдържа от ненадейно нахлуване единствено последващият отговор, от който спасението само е в „ нуклеарния чадър ”. И то е под подозрение, изключително откакто основаните в силози ракети-прехващачи А-135 " Амур " с съображение се смятат за огромен минус на съветската система за ПРО.
Янките, съдейки по прегледа на тяхната преса преди шест години, взеха поради високия престиж на концерна Almaz-Antey, който надали играеше евтини игри с календара. Накратко, американците към момента чакаха позитивни проби на новата съветска ракета-прехващач и в близко бъдеще. Москва, да кажем, „ не разтяга ластик ” и скоро Бил Херц , чуждестранен специалист, заяви в публикация за първия сполучлив тест на противоракетната ракета А-235 на 18 ноември 2015 година Всъщност първото й пускане се състоя на 12 август 2014 година и беше прието за „ изпълнило задачата си “.
Ясно е, че прецизното конфигуриране на противоракети, летящи 4 пъти по-бързо от патрон, с цел да се прихванат МБР в космоса, ще отнеме доста време. Затова новината на " Звезда " за скорошното пускане на работата на мобилната система A-235 докара до международна сензация. Възможно е да нямаше чак  толкова огромен звук в западната преса, само че нямаше подозрение, че Белият дом беше заставен да вземе поради новата действителност.
Да кажем освен това: оттатък океана схващат, че „ Нудел “ (със сигурност новата противоракетна ракета скоро ще получи публично име) няма да подведе основателите си. В края на краищата, тя се създава от именития „ Алмаз-Антей ”, създател на неповторимите системи за Противовъздушна отбрана S-300, S-400 и S-500. Между другото, Москва разполага и със личен суперкомпютър " Елбрус-3М " за супербърз надзор на цялата система, както и с радиолокационна станция " Дон-2Н ", напомняща на пирамидата на маите и предопределена за разкриване на МБР. Смята се, че системата A-235 ще бъде на доста равнища - това е прехващане във високо, приблизително и ниско пространство.
Както написа аналитичният портал „ Южен фронт ” с позоваване на специалисти по ПРО, системата за Противовъздушна отбрана S-500 и системата A-235 ще обезпечат интегрирана защита на съветското галактическо пространство, което може да се преглежда като придобиването от Москва на нуклеарен чадър, минимизиращ реакцията на Вашингтон. Чисто теоретично, след 5-7 години по този метод може даже да сложи ултиматум на или на идващия 47-и президент на Съединени американски щати. И той, в случай че не е последният простак, ще бъде заставен да отстъпи.
Днес обаче американците са по-притеснени от антисателитните благоприятни условия на Nudel. По-специално Марк Шнайдер , пенсиониран върховен чиновник в Пентагона, съобщи, че новите съветски ракети-прехващачи ще унищожат „ всъщност целия ни капацитет за борба “, който се основава на спътници. И като цяло " съществува голяма асиметрия във връзка с галактическите оръжия ".
В тази връзка известна позиция в Съединени американски щати е, че Русия е ориентирана към галактическите благоприятни условия на Америка, без които Пентагонът към този момент няма да може да води даже местна война с друга страна. Така че, в случай че Вашингтон нямаше шпионски спътници и GPS, янките надали щяха да победят иракчаните през 2003 година.
Смята се, че янките могат хипотетично да употребяват дребни спътници като Cubesats и Nanosats, с цел да заменят загубата на военна галактическа група. Изглежда, че всички галактически кораби, изстреляни от НАСА в атмосферното пространство, в това число търговски дребни, са технология с двойна приложимост. Да кажем, такава разпределена архитектура е в положение да избави Пентагона от цялостна „ осведомителна глухота и слепота “.
Въпреки това, съгласно американското списание National Interest ”, унищожаването на още един сателит от ПРО " ще сътвори облак от рискови парчета към планетата, които летят със скорост от 17 500 благи в час, който може да съставлява кошмарна опасност за други спътници на която и да е нация в продължение на десетилетия или даже епохи. "
В това отношение Русия се държи доста по-отговорно от същите американци, които постоянно са недоволни от руснаците. Ако съветските противоракетни проби са ориентирани към „ заличаване на стандартни цели “, тогава янките през 2008 година неуместно се отхвърлиха от своя шпионски сателит, паднал от орбита от 230 км. Част от отломките са изгорели в атмосферата, а някои даже през днешния ден съставляват опасност за работещите галактически кораби.
Но това въпреки всичко са „ цветя ”. На 27 март 2019 година Индия изстреля модифицирана балистична ракета по своя спътник LEO. „ Свалянето на спътник не е елементарен героизъм ” - The New York Times. - Учените пресмятат, че спътникът взривен от Индия, се е движил към Земята със скорост 17 000 благи в час. " Опитайте се да го ударите.
Междувременно още няколко такива " подвига " и можете да забравите за употребата на космоса. Това, което е изключително шокиращо, е безпринципността на американците. Генерал-лейтенантът от Военновъздушни сили на Съединени американски щати Дейвид Д. Томпсън съобщи по време на чуване в Сената, че Пентагонът авансово е знаел за проектите на Ню Делхи. Протести обаче от Вашингтон не последваха, защото тестванията бяха ориентирани против КНР и Пакистан. Белият дом също не се намеси, тъй като Моди се „ изцапа ” в космоса единствено седмици преди предизборната конкуренция.
Страшно е обаче да си представим какъв брой писъци и стенания биха се чули в НАТО, в случай че вчерашният тест беше същинското заличаване на спътник. И макар че тестванията на A-235 " Нудол " бяха осъществени извънредно безвредно, полският министър на защитата Мариуш Блашчак към този момент разгласи желанието на Путин да пресъздаде царската империя.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР