Противопоставянето САЩ – Русия по време на войната в Украйна

...
Противопоставянето САЩ – Русия по време на войната в Украйна
Коментари Харесай

Шефът на Роскосмос и бивш астронавт от NASA влязоха в остра престрелка в Twitter

Противопоставянето Съединени американски щати – Русия по време на войната в Украйна се придвижи и на равнище галактически организации. Директорът на „ Роскосмос “ Дмитрий Рогозин и някогашният астронавт от NASA Скот Кели влязоха в словесна престрелка в Twitter, в която руснакът няколко пъти обиди американския инженер и Съединените щати.

Всичко стартира на 6 март, когато Рогозин качва видео, на което се вижда по какъв начин представители на „ Роскосмос “ отстраняват няколко флагове от ракета на площадката в Байконур. Сред тях е и американското, а шефът на организацията написа: „ Ракетата ни ще наподобява по-красива без флаговете на някои страни “.

Стартовики на Байконуре решили, что без флагов некоторых стран наша ракета будет краше выглядеть.
— РОГОЗИН (@Rogozin)
Скот Кели му отвръща: „ Димон, без тези флагове и задграничната валута, която носят, галактическата ти стратегия няма да коства нищо. Може би можете да си намерите работа в " Макдоналдс ", в случай че " Макдоналдс " към момента съществува в Русия “.

Рогозин контраатакува с припомнянае, че Кели е летял два пъти с съветския галактически транспортен съд " Союз ". „ Публикувам това, с цел да може всеки да разбере степента на американската " признателност " за това, което Русия е направила за Съединените щати. Водеха посредством нас свои астронавти на Международната галактическа станция в продължение на девет години, откакто извънредно ненадеждните американски кораби убиха два от екипажите си и в последна сметка бяха изведени от употреба “.

Скот Кели е деец, летял на 4 задачи в Космоса. Бил е отпред на три експедиции на МКС. През ноември 2012 година американецът и съветският космонавт Михаил Корниенко са селектирани за задача на станцията с продължение 1 година. Тя стартира на 27 март 2015 с излитането на „ Союз TMA-16М “ и приключва на 1 март 2016 година Скот Кели се отдръпна от NASA месец по-късно.

Брат му близнак Марк Кели също е деец астронавт, сега е сенатор от Аризона.

Рогозин е шеф на „ Роскосмос “ от 2018 година насам. Преди дова беше вицепремиер, отговарящ за отбранителната промишленост в продължение на 7 години. От 2008 до 2011 действаше като представител на Русия в НАТО.

Дмитрий Рогозин беше водач на политическа партия „ Родина “, учредена през 2003 година Тя се сля с други обединения и през 2006 образува „ Справедливая Россия “.

Спорът сред двамата продължава с „ туит “ на Рогозин по какъв начин украинският президент Володимир Зеленски разискал с Илон Мъск вероятни галактически планове, които шефът на „ Роскосмос “ назовава „ комически “ - припомняйки специалността на президента на Украйна, преди да поеме властта.

Скот Кели не остава безразличен: „ Димон, мислех, че Русия е блокирала Twitter. Имате ли VPN услуга или просто сте прекомерно специфичен? “.

Отговор от страна на Рогозин не следва, само че на 7 март руснакът декларира, че „ Роскосмос “, чиновници на съветски компании от ракетната и галактическата индустрия поддържат „ специфичната военна интервенция “ на Русия в Украйна. Това е термин, употребен от Владимир Путин и от режима в Москва, с който се заобикаля назоваването на същинските събития – а точно „ война “.

Американският астронавт не приема позицията на съветската агенция и се обръща към тях с думите: „ Тази " специфична военна интервенция " се назовава война и наподобява включва военни закононарушения, осъществени от съветските войски. Владимир Путин от години наред слага основите на войната и на дезинформацията “.

К сожалению, Скот Келли, известный тем, что держит у себя дома питона и скармливает ему живых мышей, - не единственный астронавт США, кто так себя хамски ведёт. Некоторые из астронавтов пытаются дозвониться до известных им членов Отряда космонавтов Роскосмоса, истерят в трубку.
— РОГОЗИН (@Rogozin)
„ Може би деменцията и експанзията, които сте развили, са разследване от претоварването и напрежението от четири полета в космоса. Приканвам ви да прегледате мозъка си в нашата Федерална медицинско-биологична организация “, нападна го Рогозин.

Шефът на „ Роскосмос “ даже си разрешава да обиди Скот Кели в „ туит “, който по-късно изтрива, само че американецът съумява да го резервира. Той гласи: „ Махни се, глупако! В противоположен случай гибелта на МКС ще тежи на съвестта ти “.

„ Димон, за какво изтрихте този туит? Не желаете ли всички да видят какъв сте в действителност? “, написа американският астронавт.

Димон, ты почему удалил этот твит? Не хочешь, чтобы все увидели, какой ты в сущности ребёнок?
— Scott Kelly (@StationCDRKelly)
„ Г-н Скот Кели! Безсмислено ме провокирате. Вие ме наричате " Димон ", макар че не ви познавам, и няма да ви разреша да се държите по този начин с мен. Вие се държите предизвикателно и деструктивно “, отвръща Рогозин и блокира американеца.

Преди няколко дни шефът на „ Роскосмос “ нападна остро Съединени американски щати, като съобщи, че Русия стопира доставките на съветски ракетни мотори за Щатите. Според него това щяло да докара до състояние, в което американците „ да летят на метлите си “.

Watch Falcon 9 launch 47 Starlink satellites to orbit →
— SpaceX (@SpaceX)
Основателят на SpaceX Илон Мъск обаче направи за смях Дмитрий Рогозин, откакто сподели работата на най-модерната и надеждна ракета-носител Falcon 9, извела в орбита партида от 47 изкуствени спътника за сателитния интернет Starlink на 3 март. Към обявата милиардерът написа единствено: „ Американска метла “.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР