Противопоставянето на пациенти срещу лекари е целенасочено и режисирано разединение

...
Противопоставянето на пациенти срещу лекари е целенасочено и режисирано разединение
Коментари Харесай

Университетските болници защитиха Пирогов от медиите

Противопоставянето на пациенти против лекари е целеустремено и режисирано разцепление на обществото. Това мнение показаха посредством отворено писмо от Асоциацията на университетските лечебни заведения в Република България.

От организацията осъдиха остро подетата медийна акция против УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " ЕАД - гр. София и персонално против нейния шеф доктор Валентин Димитров. Имайки поради случая " Даная " и неколкократното искане на оставката на шефа на университетската болница, те смятат, че лекарите са водили битка по всички правила на медицината за живота на младото момиче. Според представителите на Асоциацията гибелта на Даная е подобаващ мотив за някого да нагнетява напрежение в обществото посредством властта на медиите .
 Близки на Даная на митинг пред
Близки на Даная на митинг пред " Пирогов "

Искат отстраняването на шефа на болничното заведение Валентин Димитров

От организацията приканват за преустановяване на медийна война против УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ".

" И в най-хубавите лечебни заведения в света, за жалост, макар всички положени старания, пациенти умират. Има положения, в които и най-способните лекари са безсилни. Възмутително е човешката покруса да се употребява по подобен явно аморален метод за каквито и да са подмолни цели. Крайно време е представителите на средствата за всеобща информация да осъзнаят своята отговорност пред обществото за метода, по който отразяват събитията, за трибуната, предоставяна на всевъзможни организации, които не подлежат на доклад и надзор ", пишат те.

Медиите са власт, само че тя би трябвало да се употребява за нашето общо богатство, а не за уронване на престижа и положителното име на обособени хора, на институции, на цели класи, допълват от организацията. По думите им злоупотребата с медийното въздействие нанася непоправими вреди , освен това не толкоз на съответните лекари и лечебни заведения, а на пациентите, като подкопава доверието им в нас, затова във опцията да им помогнем.

Необходимо е неотложно да бъде прекъсната порочната процедура да се тиражират по този метод, посредством тенденциозни репортажи и мнения, всевъзможни сходни проблеми. Евентуалните искания на наранени лица следва да се вземат решение от способния съд по планувания за това ред. Лекари и пациенти имаме общи проблеми и общи ползи. Справяме с провокациите по-успешно, когато сме единни.
 Случаят Даная: Две лечебни заведения в нарушаване на разпоредбите
Случаят Даная: Две лечебни заведения в нарушаване на разпоредбите

Не са спазени изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули



Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР