Противопожарен самолет се разби във вторник, докато се бореше с

...
Противопожарен самолет се разби във вторник, докато се бореше с
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ: Самолет се разби в Гърция, докато се бори с горски пожар, загинаха пилотите

Противопожарен аероплан се разруши във вторник, до момента в който се бореше с горски пожар на гръцкия остров Евия, сподели представител на противопожарната работа пред Агенция Франс Прес.

Той се е разрушил в дере на височините на Каристос, където е зародил пожар в неделя.

„ Гръцки аероплан Canadair с минимум двама души на борда се разруши покрай Платанисто, село в Евия, сподели представителят Янис Артопиос.

Самолетът беше един от минимум три други самолета и към 100 пожарникари в битката с пламъците на Евия.

Двамата изчезнали водачи са членове на гръцките военновъздушни сили, съгласно информация от гръцкото министерство на защитата, представена от държавната телевизия ERT, която разгласява видеозапис на самолета, до момента в който се разрушава и изчезва зад облак от пламъци и черен пушек.

Горските пожари не престават да бушуват в Гърция поради високите температури, налагайки всеобща евакуация на няколко туристически места.Властите споделят, че повече от 20 000 души са взели участие в поредните евакуации на острова, най-вече туристи през уикенда, когато пожарът обхвана две крайбрежни зони на югоизток от Родос и Корфу.

Европейският съюз изпрати 500 пожарникари, 100 автомобила и седем самолета от 10 държави-членки, Турция, Израел, Египет и други страни също изпратиха помощ.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР