Противоепидемичните мерки заради коронавируса не се спазват достатъчно от живеещите

...
Противоепидемичните мерки заради коронавируса не се спазват достатъчно от живеещите
Коментари Харесай

Столичната лекарска колегия иска блокада на София заради коронавируса

Противоепидемичните ограничения поради ковид не се съблюдават задоволително от живеещите в София. Това счита Столичната лекарска гилдия (СЛК), част от Българския лекарски съюз (БЛС).
Според лекарите, всеобщо не се употребили защитни средства от хората (бел. ред. - до момента неведнъж имаше изказвания и на лекари, в това число от доцент Атанас Мангъров, че маските не защищават абсолютно и че е най-добре единствено заболели да ги носят), доста търговски обекти не престават да работят, а хора, които би трябвало да са под карантина, не си стоят у дома.
Затова СЛК желае " още по-ограничителни ограничения ". " Направо настояваме да въведете възбрана за овакантяване на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София ", споделя СЛК и желаят да бъдат дадени " оптимални пълномощия на основния прокурор и Министерство на вътрешните работи за преодоляване на тази изключителна обстановка ".
Ето и позицията без редакторска интервенция и без корекции на правописа. Тя беше изпратена от Мария Пойразова, представител на " Пирогов ":

" Ние от Управителния съвет на Столична Лекарска Колегия на БЛС на БЛС се обръщаме към Вас, с цел да благодарим за взетите до този миг ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19 и за цялостната организация. По наблюдаване на СЛК на БЛС обаче те не се съблюдават задоволително от популацията на София. Броят на случаите пораства, хора, които би трябвало да са под карантина не я съблюдават. Масово не се употребяват защитни средства от популацията. Много търговски обекти не престават да работят.
Намираме, че дотук въведените ограничения би трябвало да бъдат още по-ограничителни, с цел да опазят хората от самите тях. Ето за какво ние освен предлагаме, напряко настояваме да въведете възбрана за овакантяване на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София. Според нас тази мярка ще помогне доста повече за ограничение разпространяването на ковид, за спасението на нашите близки, познати, непознати и всеки един човек.
.
Ние, лекарите от Управителния съвет на Столична Лекарска Колегия на БЛС заявяваме най-категорично, че без значение от събитията имаме цялостна готовност, по местата си сме и ще продължим да го вършим. Ние, лекарите от Управителния съвет на Столична Лекарска Колегия на БЛС ще продължим да се грижим за популацията, даже когато хората не демонстрират нужните отговорност и грижа към себе си. Ние, лекарите от Управителния съвет на Столична Лекарска Колегия на БЛС следваме и ще следваме Хипократовата клетва и съзнателно ще вършим всичко, което би трябвало и зависи от нас в името на хората. За да преборим COVID-19 обаче би трябвало да сме единни, солидарни и дисциплинирани.
Нека страната вземе ограничения и активизира фармацевтичната индустрия за запазване на ресурса от първични материали за разработване на извънредно значими лекарства, които доста евентуално скоро ще бъдат нужни, следейки известията на научните сдружения от Европа и света за производството на лекарства за битката с COVID-19. Нека по опция ограничим износа на първични материали и насочим напъните си към импорт на такива първични материали и лекарства, които демонстрират успеваемостта си в битката с COVID-19.
Чуйте ни, чуйте опита на тези, които са на първа линия. В спешна обстановка всички тежки и съществени ограничения постоянно са оправдани, тъй като те са животоспасяващи ".
Още: " Епидемията от ковид продължава да удря света, Южна Америка почна да я усеща "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР