Противоепидемичните мерки в София област се удължават до 12-и февруари

...
Противоепидемичните мерки в София област се удължават до 12-и февруари
Коментари Харесай

Удължават противоепидемичните мерки в София област

Противоепидемичните ограничения в София област се удължават до 12-и февруари в това число, само че учениците се връщат в присъствена форма на образование от на следващия ден (8 февруари), сподели пред Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) лекар Розалина Чобанова. 

Тя добави, че няма съображение учениците да учат в електронна измежду и няма толкоз заболели по данни на персоналните лекари. 

Д-р Чобанова сподели, че заболеваемостта в региона е 311 души към 10 хиляди за миналата седмица, като има понижение с 33 % по отношение на предходния интервал. 

Директорът на РЗИ изясни, че София област към този момент не е във високорисковите епидемиологични зони. По думите ѝ най – доста заболели има във възрастовата конструкция от 0 до 4 години, последвани от групата от 15 до 29 години. 

„ Успокоително е, че за лица над 65 години имаме най – малко регистрирани заболели. В 99 % от болните боледуват от грип А “, сподели още доктор Розалина Чобанова. 

В края на януари София област бе с най – високи стойности на заболеваемост на 10 хиляди души, а срокът на противоепидемичните ограничения бе продължен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР