Противоепидемичните мерки в София област се удължават до 12-и февруари

...
Противоепидемичните мерки в София област се удължават до 12-и февруари
Коментари Харесай

Удължават противоепидемичните мерки в София област

Противоепидемичните ограничения в София област се удължават до 12-и февруари в това число, само че учениците се връщат в присъствена форма на образование от на следващия ден (8 февруари), разгласи шефът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) лекар Розалина Чобанова. 

Тя добави, че няма съображение учениците да учат в електронна измежду и няма толкоз заболели по данни на персоналните лекари. 

Д-р Чобанова сподели, че заболеваемостта в региона е 311 души към 10 хиляди за миналата седмица, като има понижение с 33 % по отношение на предходния интервал. 

Директорът на РЗИ изясни пред Българска телеграфна агенция, че София област към този момент не е във високорисковите епидемиологични зони. По думите ѝ най – доста заболели има във възрастовата конструкция от 0 до 4 години, последвани от групата от 15 до 29 години. 

„ Успокоително е, че за лица над 65 години имаме най – малко регистрирани заболели. В 99 % от болните боледуват от грип А “, сподели още доктор Розалина Чобанова. 

В края на януари София област бе с най – високи стойности на заболеваемост на 10 хиляди души, а срокът на противоепидемичните ограничения бе продължен.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР