Противодействието на дезинформацията изисква усилията на държавни институции, независими регулатори,

...
Противодействието на дезинформацията изисква усилията на държавни институции, независими регулатори,
Коментари Харесай

Тагарев: Фокус на работата ми е противодействието срещу руската дезинформация

„ Противодействието на дезинформацията изисква напъните на държавни институции, самостоятелни регулатори, публични организации, които имат интерес в областта на защитата. Фокус на моята работа е да се откри вид за противопоставяне на съветската дезинформация във Въоръжените сили, с цел да е ясно, че военнослужещите, за които държавното управление и Народното събрание заделят големи средства за превъоръжаване, повишение на заплатите и обществения статус, не се поддават на въздействие в непознат интерес. “

Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев през днешния ден, 8 декември, по време на конгрес на тематика „ Руската дезинформация и българският институционен и медиен диалог “, в който взеха присъединяване публицисти, политически анализатори, представители на неправителствения бранш и други специалисти, оповестиха от МО.

„ Противодействието на хибридните закани може да бъде единствено и само противопоставяне от страна на цялата страна и на цялото общество. Трябва да бъдат включени всички държавни институции, в това число служби за сигурност, контраразузнаване, финансово разузнаване, всички типове регулатори, които следят и пазят конкуренцията и регламентират държанието на медиите, публични и частни организации. Няма отговор единствено от една институция и даже единствено от страна на държавното управление, би трябвало да бъде от цялото общество. “ - безапелационен беше в изявлението си министър Тагарев.

Като една от значимите стъпки за противодействието на дезинформацията на национално равнище министър Тагарев уточни подписването на Меморандум за съгласие сред Съединените щати и България за противопоставяне на външна интервенция и осведомително манипулиране, като главен акцент на сходни взаимоотношения са образованията и основаването на структури в държавните институции.

Министър Тагарев уточни, че напъните в Министерството на защитата са ориентирани към повишение на потенциала за противопоставяне на пропагандата и дезинформацията и дейното включване на военните медии в противопоставяне на дезинформационните акции. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР