Противно на редица политически твърдения, истината е, че няма никакви

...
Противно на редица политически твърдения, истината е, че няма никакви
Коментари Харесай

Цеков: Няма проблеми с националната програма за общински проекти

Противно на редица политически изказвания, истината е, че няма никакви проблеми с финансовата обезпеченост на националната стратегия за общински планове. Това написа в събота във " Facebook "  министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

Целта му бе да обори тиражирани изказвания за финансирането на общинските планове в Приложение 3 на Закона за държавния бюджет, оповестяват от районното министерство. 

В централния бюджет има близо 10 милиарда за финансови разноски, от които Министерски съвет от време на време превежда на Министерство на регионалното развитие средства за заплащания към общините, тогава когато е належащо. Към момента по бюджета на Министерство на регионалното развитие са преведени 400 млн. и това е изцяло задоволително, защото към момента не са постъпили никакви претенции за предплатени заплащания от общините бенефициенти.

При привършване на наличната сума, според член 107, алинея 2 от Закона за бюджета Министерски съвет дава спомагателни средства за осъществяване на програмата. Това са обстоятелствата и правото. Всичко друго е дезинформация, написа още Цеков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР