Противници на ваксинирането срещу Covid-19 и недоволни граждани от ограничителните

...
Противници на ваксинирането срещу Covid-19 и недоволни граждани от ограничителните
Коментари Харесай

Мангъров поведе протест срещу COVID ваксините и ограничителните мерки

Противници на имунизирането против Covid-19 и недоволни жители от ограничаващите ограничения против ковид се събраха на митинг в градинката пред Националния замък на културата. Протестът стартира в 16.30 часа, когато започнаха да се събират недоволни жители, които първоначално бяха към стотина души.

В него вземат участие от партиите АБВ и " Възраждане ", както и неправителствени организации.

Демонстрантите настояват, че имунизациите са пробни и упорстват ваксинираните да получават парично обезщетение, като упорстват за среща със здравния министър. Исканията са още да не им се постановат наложителни ваксини и да не се стига до дискриминация и делене на имунизирани и неимунизирани и това, което могат да употребяват като публични облаги. Недоволните се афишират и срещу отдалечено образование и носенето на маски.

От АБВ оповестиха, че ще апелират заповедта, с която се дава право на търговски обекти да работят на цялостен потенциал, в случай че чиновниците и посетителите са имунизирани, преболедували или имат отрицателен PCR тест.

Един от водачите на митинга е доцент Атанас Мангъров, който на предходните избори се яви като кандидат-депутат от АБВ. По-рано той написа във Facebook:

" В понеделник (30.08) организираме спокойно шествие против наложителното имунизиране. Имунизирането би трябвало да е персонален избор, а не фашизоидна реторика ".

 Снимка: Българска телеграфна агенция

От пилоните пред НДК митингът мина в шествие по ул. " Витошка ", с цел да спре пред Министерството на здравеопазването, а по-късно пред Министерството на образованието и науката и за малко пред президентството.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

След това шествието ще се насочи към постройката на Народното събрание, където е плануван огромен митинг от 19.00 ч.

Очаквайте детайлности...

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР