Противници на рестартирането на проекта АЕЦ Белене се събират на

...
Противници на рестартирането на проекта АЕЦ Белене се събират на
Коментари Харесай

Противници на АЕЦ Белене излизат на протест

Противници на рестартирането на плана АЕЦ " Белене " се събират на митинг тази заран в 8.30 ч. пред постройката на Народното събрание, където се чака тази седмица да бъде обсъждана анулация на мораториума за градеж на втора нуклеарна централа в България. Акцията е инициирана от обединяването " Демократична България ", в което влизат " Да, България ", ДСБ и " Зелените ".

" Управляващите обясниха, че реализирането на плана е допустимо в това число и с междудържавен заем от Русия. Това е в цялостно несъгласие с направените неведнъж до момента заявки, че страната няма да дава спомагателни пари за " Белене ", пишат уредниците в групата на събитието в обществената мрежа " Facebook ".

" Да излезем и да попречим на обединението " кражба " сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия и на енергийната мафия да налее нови милиарди в гьола " Белене ". Не на енергийната колонизация от Русия. Няма да се извиняваме на Путин, както направи Борисов. Не желаеме родината ни да бъде водена на Изток. Искаме Европа и енергиен суверенитет ", приканват от " Демократична България ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР