Против резолюцията, внесена за разглеждане от демократа от щата Тексас

...
Против резолюцията, внесена за разглеждане от демократа от щата Тексас
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ отказа да гласува импийчмънт на Тръмп

Против резолюцията, импортирана за разглеждане от демократа от щата Тексас Ел Грин гласоподаваха 364 конгресмена - освен републиканци, само че и демократи, съобщи ТАСС.

Само 58 конгресмена гласоподаваха с "да ".

В текста на импортираната за разглеждане резолюция Грин укорява президента в това, че е предизвикал в страната практики на терзания и расизъм.

Той напомня, че по време на безредиците в гр. Шарлотсвил през август 2017 година, Тръмп е упрекнал поради използването на мощ освен ултрадесните деятели и неонацисти, само че и техните съперници.

Даже еднопартийците на Грин обаче не поддържаха толкоз радикална мярка - от 364 дали своят вот срещу резолюцията конгресмени, 126 бяха демократи.

Както отбелязва техният водач в долната камара Нанси Пелоси "въпреки че въпросът за способността на Тръмп да ръководи тази страна е законосъобразен ", в този момент е неуместно време за разглеждане на сходен документ.

Процедурата по импийчмънт планува привличане към отговорност на федерални чиновници /в това число и президента на САЩ/, които се упрекват в "държавна измяна, корумпираност или други тежки закононарушения и правонарушения ".

"Изключителен прерогатив " да формулира и предявява обвинявания има Камарата на представителите на Конгреса, а правосъдните съвещания се организират в Сената /горната Камара/ под председателството на основния арбитър на Върховния съд на Съединени американски щати.

За премахване на разположение от заеманата служба обвиняването би трябвало да бъде подкрепено с гласовете на две трети от присъстващите сенатори.

В Съединени американски щати процедура по импийчмънт на президента е била инициирана три пъти.

През 1868 година президентът Ендрю Джонсън е бил упрекнат за нелегално уволняване на военния министър.

Бил Клинтън, който бе президент от 1992 до 2000 година, беше упрекнат в лъжесвидетелстване и възпрепятстване на правораздаването /аферата "Люински "/.

И в двата случая държавните глави са били оправдани в Сената.

Ричард Никсън, който бе определен за президент за интервала 1969-1974 година, подаде оставка през 1973 година още преди началото на сенатските чувания. Той бе заплашен от импийчмънт по отношение на гръмкия политически скандал "Уотъргейт ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР