Против фиксираната цена от 6 млн. лева за придобиване възразиха

...
Против фиксираната цена от 6 млн. лева за придобиване възразиха
Коментари Харесай

Дадоха картбланш на Зико да преговаря за зала Строител за 6 ...

Против закрепената цена от 6 млн. лв. за придобиване възразиха съветниците от Демократична България

 

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще води договаряния с компания “Метални структури ” за придобиване на зала “Строител ” с цена 5 млн. лв. без Данък добавена стойност или 6 милиона с включен налог.

Решението беше взето на ръба на кворума - единствено 27 гласа. Други 6 бяха срещу, а 15 се въздържаха, измежду които бяха част от съветниците от ГЕРБ отпред с ръководителя на групата Йордан Илиев.

Против закрепената цена възразиха от Демократична България, а Веселина Александрова предложи първо да се направи пазарна оценка от самостоятелен оценител, а по-късно да се договаря, тъй като положението на постройката не е ясно. Предложението й обаче не събра задоволително подкрепа- единствено 21 гласа. Не се одобри и другото предложение на Демократична България -преговорите да се водят за цена, която не надвишава пазарната стойност на лицензиран оценител.

Слави Георгиев пък изрази неразбиране във връзка на придобиване на залата, като уточни, че общината има зала “Олимпиада ”, дадена на концесия, зала “Колодрума ”, която не се употребява напълно, и че е редно да има бизнес стратегия за ръководство на нов парцел преди да го купуваме.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР