Протичането на вирусния вариант на ,,Омикрон‘‘ при децата по нищо

...
Протичането на вирусния вариант на ,,Омикрон‘‘ при децата по нищо
Коментари Харесай

Мангъров: Няма телефонна диагноза, както няма и телефонна любов

Протичането на вирусния вид на,,Омикрон‘‘ при децата по нищо не се отличава от останалите инфекции, с които всяко дете се среща най-малко няколко пъти годишно. Това разяснява доцент Атанас Мангъров.

По думи му признаците при децата са най-вече високата температура, която бързо отминава.

На процедура протичането на болестта по нищо не се отличава от тези вирусни инфекции, с които всяко дете се среща най-малко два-три пъти годишно. Много постоянно децата идват измежду нощ, тъй като са с висока температура и с доста уплашени родители, само че единствено след два-три дни те стартират да упорстват да си вървят, тъй като просто се усещат добре. Като неприятното е, че при нас идват деца от Благоевград, от Сандански, от Петрич, които дори не са прегледани.

На мен ми се обаждат измежду нощ да ми кажат, че идва доста тежко болно дете и аз ги запитвам: някой видял ли го е, и ми дават отговор " Не, никой не го е виждал, тъй като никой не желае да го види, само че то е зле. Това е лекарски боязън. За страдание лекарите се изплашиха и отхвърлят да преглеждат и да лекуват болните си – приказвам за доболничната помощ, както за възрастните, по този начин и за децата, сподели още инфекционистът.

Според доцент Мангъров това са същите хора, които отхвърлят да преглеждат деца, в случай че те не са с негативен PSR тест, въпреки множеството от тях да са имунизирани.

Всъщност който го е боязън, дано да носи маска, дано да се облича с чаршафи, да се имунизира, само че да си прави работата. Т.е. всички лекари би трябвало да бъдат на своето работно място и да си лекуват болните, само че не по телефона. Няма такова нещо като телефонна диагноза, както няма и телефонна обич “, изрази безпокойството си доцент Мангъров.

Относно имунизациите, педиатърът счита, че в резултат на тях се следят случаи при млади, имунизирани хора, които развиват съществени болести, някои с съдбовен край.

И това не е редно да се замита под килима, безапелационен беше пред Радио " Фокус " доцент Мангъров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР