Протестното шествие в деветия протестен ден в Република Северна Македония,

...
Протестното шествие в деветия протестен ден в Република Северна Македония,
Коментари Харесай

Девети ден на протести срещу предложената преговорна рамка в Скопие

Протестното шествие в деветия протестен ден в Република Северна Македония, проведен от опозиционните ВМРО-ДПМНЕ и Левица се върна по остарелия маршрут от постройката на държавното управление, през Министерството на външните работи, до постройката на Народното събрание. Това съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция.

При засилено полицейско наличие и без произшествия, протестиращите с познатите транспаранти „ Ултиматум- не, благодаря “ минаха по улиците на Скопие, а задачата да минат през министерството на външните работи беше, с цел да бъде дадена поддръжка на ръководителя на македонския дипломатически съюз Зоран Дабич, който преди дни изиска оставката на Буяр Османи.

Възгласи „ Оставка “, познатите тъпани и викания „ Никога Северна, единствено Македония “ съпровождаха шествието, а митингът още веднъж продължи малко над един час с обещанието да продължи и на следващия ден.

„ Тази сага би трябвало най-сетне да завърши. В 21 век македонците още веднъж се борят за своята еднаквост. Това няма нищо общо с европейските полезности или Европа. Надявам се, че госпожа Фон дер Лайен, която идва от ЕНП, ще се вслуша и в мненията на депутатите от ВМРО-ДПМНЕ, която е сестринска партия. Че ще остане още малко, освен да приказва, само че и да чуе причините ни. Това е най-важното. Всеки е добре пристигнал, желаеме да чуем какво мислят, само че желаеме и ни чуят и ние какво мислим. Това е демокрацията и това са същинските европейски полезности. И най-после, преговорната рамка, няма официално значение, тъй като може да бъде признат от 41 депутати” “, сподели преди началото на митинга ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР