Протестно шествие се подготвя в Момчилград срещу замърсяването на въздуха

...
Протестно шествие се подготвя в Момчилград срещу замърсяването на въздуха
Коментари Харесай

Протестно шествие и блокада в Момчилград заради завода за торове

Протестно шествие се приготвя в Момчилград против замърсяването на въздуха от страна на дружество за преправка на птича тор. Това оповестиха самите уредници. Те се събират през днешния ден в 10 часа в централната част на родопския град. Планирали са и блокиране на пътя за „ Маказа “ и Крумовград, съобщи 24rodopi.com

Kоминът на предприятието за обработка и произвеждане на органична тор край село Багрянка е източникът на задушливата миризма, която от дни се усеща в Момчилград. Това са установили специалисти, направили инспекция предишния петък по заповед на кмета Илкнур Кязим.

Жители на родопския град алармираха за мощна задушлива миризма на птича тор и амоняк, която се усеща от петък в града, изключително в утринните часове.

Метеорологичните условия все още пък са спомогнали за разпространяването на миризмата към Момчилград и образуването на температурна инверсия.

Сигнализирана е Екоинспекцията в Хасково за зародилото замърсяване, като е поискано да се извърши незабавна инспекция на оборудванията на предприятието за определяне на успеваемостта на оборудванията за филтриране на въздуха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР