Протестно автошествие ще блокира Старозагорска област в съботния ден. Началото

...
Протестно автошествие ще блокира Старозагорска област в съботния ден. Началото
Коментари Харесай

Миньори и енергетици излизат на протест, затварят важни пътни артерии

Протестно автошествие ще блокира Старозагорска област в съботния ден. Началото е в 9:00 часа в Раднево и от 10:00 часа в Стара Загора.

Планирано е да бъде затворен пътят Стара Загора - Казанлък на „ Предела “ сред 11:00 ч. и 11:45 ч. Колоната от протестиращи коли ще премине по Подбалканския път край Мъглиж и Гурково, с цел да стигне прилежащата Сливенска област. В късния следобяд в Нова Загора ще бъде краткотрайно спряно придвижването към 17:00 - 17:30 часа, заяви Станимир Георгиев, ръководител на неотдавна учреденото съдружие, което организира трета подред акция на неодобрение.

В началото на март от сдружението оповестиха три съществени претенции. Настояват страната да спре заплащането на въглеродните излъчвания от централите в Маришкия басейн до построяването на цех за тяхното хващане. Застават зад рекултивация на терените на мините, които да се стопанисват като аграрни и горски фонд, а не за индустриални цели. Обявиха се срещу плануваната от 1 юли промяна, която ще докара до “непосилни сметки за ток ” на семействата у нас.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР