Протестно автошествие на миньори и енергетици блокира движението по Подбалканския

...
Протестно автошествие на миньори и енергетици блокира движението по Подбалканския
Коментари Харесай

Протестиращи енергетици и миньори блокират ключови пътни артерии на места в страната

Протестно автошествие на миньори и енергетици блокира придвижването по Подбалканския път София - Бургас край разклона за Мъглиж.  Протестиращите потеглиха тази заран от Раднево и Стара Загора, чака се шествието да завърши край Нова Загора. 

Сред главните претенции на протестиращите са унищожаване на заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до създаване на цех за хващане на въглеродни излъчвания. Те желаят още осъществяване на концесионния контракт на " Мини Марица-изток ", като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в Комплекса - една част да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен контракт. Протестиращите имат опасения и от съкращения в комплекса. 

В случай, че настояванията им не бъдат изпълнени, миньори и енергетици от Старозагорско имат подготвеност да продължат с протестните дейности. 

По-рано през днешния ден автошествието блокира придвижването по пътя сред Стара Загора и Казанлък в региона на Върха, след което мина през Казанлък. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР