Протестно автошествие и пътни блокади на енергетици от Маришкия басейн.

...
Протестно автошествие и пътни блокади на енергетици от Маришкия басейн.
Коментари Харесай

"Зелената сделка е рекет към държавата": Недоволството на миньорите излезе от района на рудниците

Протестно автошествие и пътни блокади на енергетици от Маришкия басейн. Недоволството на работещите в мините излезе от региона на рудниците и се придвижи в хасковско.

Протестът потегли от Раднево, където от сърцето на Маришкия басейн енергетиците за следващ път се оповестиха срещу Зелената договорка.

Те затруднят придвижването по пътищата в Старозагорско

„ Зелената договорка “ е един рекет към страната, към всички браншове, схемата е една и съща, огромни условия да не може да се покрият и надлежно да не си конкурентно кадърен “, разяснява Йордан Стоянов  - чиновник в комплекс " Марица Изток ".

През Хасково митингът стигна до Харманли, където за час блокира път към автомагистралата. Енергетиците желаят унищожаване на заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до построяването на цех за улавянето им, както и сигурност за работните си места.

„ Почнаха да се случват доста бързо нещата. Единият от рудниците е спрял напълно активност. Както знаете, Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал “ 3 също е затворен сега, също не създава сила. Заявките за другите централи са най-малко. Много е евентуално да останем без работа и приходи. Тук става въпрос за цели фамилии, които работят в мините и тецовете “, показва Анелия Личева – чиновник в „ Мини Марица-изток “.

След 14 дни неодобрение те си стиснаха ръцете с властта

Протестът  идва ден, откакто енергийният министър дефинира като нереалистично настояването за неплащане на въглеродните излъчвания и даде обещание да няма съкращения в бранша.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР