Протестните акции в столицата на Монголия Улан Батор ще продължат

...
Протестните акции в столицата на Монголия Улан Батор ще продължат
Коментари Харесай

Демонстранти в Монголия заявиха, че няма да преустановят протестите си

Протестните акции в столицата на Монголия Улан Батор ще продължат досега, в който не бъдат осъдени отговорните за огромната корупция в страната, обявиха представители на стачкуващите.  

" Ще продължим да организираме протестни походи до площад " Сухбаатар " досега, в който управляващите не вземат изрично решение и не наложат санкции на корумпираните лица “, съобщи един от участниците в митингите през днешния ден. Други стачкуващи също показаха подготвеност, да продължат да стачкуват и на следващия ден, макар температурите, които доближават до минус 30 градуса по Целзий.

Към среднощ хората започнаха да се разотиват и светлините на площада угаснаха. Малцината останали протестиращи продължиха да скандират лозунги, като главният от тях беше апелът към държавното управление и президента: " Поемете отговорност! “.

Протестите в Улан Батор започнаха в неделя поради недоволството от следствието по дело за експорт на въглища за Китай, при който се заобикаляли митническите условия. Вчера стачкуващите се пробваха да щурмуват държавния комплекс. Те желаеха да се разкрият имената на обвинените, измежду които съгласно протестиращите има и високопоставени политици. Властите образуваха работна група за разговор с протестиращите, която бе управлявана от ръководителя на държавната администрация и водач на ръководещата Монголска национална партия Дашзегвийн Амарбаясгалан.

Парламентът организира изключително съвещание, на което прегледа опцията за оповестяване на изключително състояние в Улан Батор, само че откакто хората спокойно се изтеглиха от региона на държавния комплекс, депутатите взеха решение, че към момента не се постанова въвеждането на тази мярка. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР