Протестна подписка срещу предстоящия ремонт на междублокови пространства готвят живеещите

...
Протестна подписка срещу предстоящия ремонт на междублокови пространства готвят живеещите
Коментари Харесай

Пловдивчани готвят жива верига в защита на зелени площи

Протестна подписка против идния ремонт на междублокови пространства готвят живеещите в двете жилищни здания на бул. " Източен " с номера от 119 до 141. Недоволството е поради готвеното тотално бетониране на региона, при което, по думите на служащите, ще бъде унищожена цялата зелена повърхност, алармират читатели на Plovdiv24.bg .

В началото на март багери разорават градината пред единия блок. Махнати са паветата, унищожена е цялата тревна повърхност. Отрязани са  без всякаква причина две здрави 30-годишни дървета, тъй като, по думите на служащите, пречели на плана, описват живеещи в квартала. " Представете си какъв парадокс. Ако някой жител отреже без позволение даже един клон, той ще понесе ударите на закона. Но когато общината реже без всякаква причина дървета, това не носи последици! " - възмущават се хората.

Бившата градинка с прилежаща детска площадка към този момент четири месеца стои разорана и никакви ремонтни дейности по нея не са подхванати. На мястото има  единствено купчини с пръст и боклуци. Единствено паветата изчезнали в незнайна посока, описват съседи. Преди седмица пред блока с номера от 129 до 119 още веднъж нахлули багери и унищожили цялата тревна повърхност и премахнали пътеките, които водят от автобусната спирка до входовете. 

" По-обезпокоителни са разказите на служащите какво  предстои да се случи към двата блока на бул. " Източен " с номера от 119 до 141. На съседите е било обяснено, че самобитният парк, който беше завършен пред блока с помощта и труда на хората, ще бъде отстранен. Дърветата ще бъдат изрязани и теренът ще се бетонира с плочки. На въпрос за какво ще се режат дърветата, отговорът е бил: Ще ви засадим нови ", разказа Васил Попов от домсъвета на " Източен " 129.

Градинките пред входовете, създавани 30 години с персонален труд и средства на живеещите, също ще бъдат отстранени. Щели да бъдат оставени зелени площи на разстояние 1,5 метра от стените на блоковете, които също ще бъдат опасани с плочки и бетон. " Това, което следва да се случи тук, е цялостно безумство. Готвят ни тотално бетониране в центъра, изяждат зеленината ни, готвят се да режат и унищожават дървета, което е изцяло неприемливо. Със съседите ще създадем жива верига, в случай че тръгнат да режат дървета ", разяснява Дияна Власева, под чиито прозорци бръмчат багерите.

В двата блока на бул. " Източен " има към 230 жилището, в които живеят близо 650 души. Никой от тях не знае какво съставлява планът за реорганизация на околоблоковите пространства, нито коя е компанията реализатор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР