Протестна акция на КНСБ под надслов “За по-високи доходи на ...

Протестна акция на КНСБ под надслов “За по-високи доходи на

Протест на КНСБ и БАБХ посрещна депутатите преди актуализацията на Бюджета

Протестна акция на КНСБ под надпис “За по-високи приходи на работещите с актуализацията на бюджет 2022 ” посрещна депутатите на влизане в постройката на Народното събрание, където през днешния ден дефинитивно ще се гласоподава актуализацията на държавния Бюджет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“От основаването на тази организация бюджетът е недофинансиран и заплатите им стоят на минималните. Това са хората, поради които ние имаме качествена храна на трапезата. Те са неглижирани, и продължаваме да ги държим на минимални работни заплати. С 30-40 години работен стаж, чиновник се пенсионира и получава пенсия от порядъка на 700 лв.. Обръщаме се през днешния ден към народните представители, най-сетне да извърнат внимание на тези два бранша, контролни органи, които дават отговор за милиони левове, това са хората, които дават отговор за контрола на храните. Нашето гледище е това, което подписаха като съдружно съглашение, да го изпълнят народните представители, с цел да имаме най-сетне съответни заплати. Настояваме двете организации да излязат от Министерство на земеделието, тъй като там не се усещаме обгрижени ”, съобщи Анелия Иванова, НФ “ Земеделие и горско стопанство “ на КТ „ Подкрепа ".

“В протежение на 5 години смяна в бюджета на изпълнителна организация по горите няма - нула лв., нула стотинки за 5 години. При нас заплатата е 900 лева и 25% налог, той получава действителни 650-700 лв.. Хората не крадат от горите, хората оцеляват. Поставя се въпроса 10% редуциране, като сега има над 250 бройки за инспектори остават незаети. Това са нещата, които чакахме, - смяната да донесе нещо, само че не донесе ”, съобщи Петър Абрашев, Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата индустрия.

БГНЕС напомня, че настояванията на протестиращите са за структурна промяна в двете организации: прекачване на двете организации на директно послушание на Министерския съвет, приемане на актуализация на бюджета на БАБХ и ИАГ, който да подсигурява нарастване на работните заплати с най-малко 30%, приемане на актуализация на бюджета на БАБХ и ИАГ като част от бюджета на Министерския съвет./БГНЕС
Категории:Тагове:

Източник: bgnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg