Протестите в София със сигурност ще доведат до ръст на

...
Протестите в София със сигурност ще доведат до ръст на
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Протестите ще доведат до ръст на заболелите с COVID-19 в София

Протестите в София сигурно ще доведат до растеж на случаите с ковид. Тази наклонност се видя и по време на абитуриентските балове. Това съобщи пред БГНЕС изпълнителният шеф на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов. Според него говоренето с висок звук по време на митингите е един от методите за преместване на вируса.
Прогнозата на проф. Балтов е, че след всеобщите манифестации и митинги от последните дни в допълнение ще се натовари здравната система на София. Това от своя страна ще усили броя на заетите кревати с заболели от ковид за сметка на пациенти, които се постанова да постъпят с други болести. Директорът е убеден, че лечебните заведения ще устоят на натоварването, към този момент са задоволително готови и имат насъбран опит.
Проф. Балтов, сходно на други негови сътрудници, също счита, че би трябвало да свикнем да живеем с COVID-19. Също по този начин моли да съблюдаваме познатите към този момент правила – дистанция- стерилизация – дисциплинираност. Днес 211 са новодиагностицираните с COVID-19 през миналите 24 часа. 2 806 PCR теста са направени през последното денонощие, сочат данните в Националната осведомителна система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР