Протестите в повечето случаи постигат някакви резултати. Първоначално има някакво

...
Протестите в повечето случаи постигат някакви резултати. Първоначално има някакво
Коментари Харесай

Сула: Сегашното състояние е пак резултат от протести, които бяха очевидно дирижирани

" Протестите в множеството случаи реализират някакви резултати. Първоначално има някакво отвращение от неправда в обществото и тя става общ знаменател на хора, които желаят нещо да трансформират. След това прераства в чувство за мощ и на митинг излизат тези, които са способни да изнудват и да санкционират – фермери, градски превоз, медицински сестри, миньори. Ако се съберат преводачите от фламандски да стачкуват против ниските си възнаграждения, никой няма да им обърне внимание. Следващата фаза е икономическата част – тогава към този момент никой не крие, че става дума за пари , тук нормално митингите се увенчават с някакви триумфи, в множеството случаи частични. Четвъртата фаза е политическата част, когато някой следващ гладен популист яхне митинга – тогава към този момент става дума освен за пари, само че и за власт. "

Това мнение изрази в изявление за БНР Иван Стамболов - Сула, анализатор, публицист и журналист.

Когато триумфите на митингите стартират да добиват политически измерения, всякога все по-гротесков воин идва на власт с чудовищни обещания и единствено след седмица се чудим кой да ни отървава от него, уточни той.

Ако се усилят заплатите на водачите на градския превоз , ще се вдигнат цените на билетите. Гражданите първо ще бъдат осъдени с митинга, а по-късно ще удовлетворят настояванията му посредством по-скъпи билети, счита Стамболов.

" Биха могли да ги залъжат нещо, само че след това по какъв начин ще компенсират това? Няма различен метод. Срамота е да приказваме за тези неща, в случай, че София е град с над 2 милиарда бюджет. Все би се намерило нещо, само че се харчат за невероятни неща пари. "

Сериозното гледане на митингите беше минирано още когато прекалиха с митингите против Орешарски , счита Иван Стамболов.

" Когато се влачиха седмици и месеци, без да се знае какво тъкмо се желае към този момент. Само се дюдюка по улиците и се подвига звук. Оттогава като че ли се задълбочава това. Сегашното положение е отново резултат от митинги, които бяха явно дирижирани, явно режисирани, които отново се проточиха. Последните, които обрисуваха картината, на която ставаме очевидци сега . Хората не помнят. Политиката се крепи на късата памет на гласоподавателите. "

" Избирателят има вяра на всевъзможни нелепости и ги следва. Колко национални спасители се изредиха? ", попита още журналистът.

Девалвацията и недоверието в политиката при нас са резонанс на международни процеси , ние сме доста дребни, посочи Сула.

Протестите в Германия са доста смислени и разумни , изрази мнение Стамболов.

" Те стачкуват срещу три неща – зелените политики на Европа, миграционния напън и помощта за Украйна . И е значимо да се означи, че в Германия 85% от жителите поддържат митингите. "

Има доста огромен проблем в българския политически живот сега – това граничи с историческо закононарушение: няма опозиция; по какъв начин Народното събрание да има висок рейтинг , разяснява Стамболов в предаването " Преди всички ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР