Протестите в Хонконг продължават вече 7 седмици, като черното се

...
Протестите в Хонконг продължават вече 7 седмици, като черното се
Коментари Харесай

4+1 | За политическия побой в Хонконг, кои инвестиции са рискови и още

Протестите в Хонконг не престават към този момент 7 седмици, като черното се трансформира в цвета на про-демократическите протестиращи. По тази причина и всеки в черно се оказа цел за въоръжените биячи този уикенд.

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Политически побой в Хонконг

Близкият до Пекин водач на Хонконг Кари Лам счита, че насилието в Хонконг е виновност на протестиращите - въпреки всичко са хвърляли яйца и изписвали със спрей графити по фасадата на китайското посланичество. Събитието, което Лам " изяснява " - на 21 юли навалица въоръжени бандити безсистемно атакува и би протестиращи, публицисти и просто наблюдаващи (включително една бременна жена) на гарата Юен Лонг. Въпреки множеството записи на побоя и над 40 приети в болница жители към момента няма нито едно обвиняване. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Господството на Tinder
За пръв път в историята повече хора се срещат с половинките си посредством онлайн приложения и уеб сайтове за запознанства, в сравнение с през другари или родственици. Така самият акт на запознанствата е станал доста по-индивидуален и свободен. Въпросът е дали AI медиаторството във връзките ни не ни прави неприятна услуга. Прочетете повече тук.

Нуждаем се от данни, с цел да спасим околната среда
Всички към този момент сме чели, че пластмасите унищожават биоразнообразието в международния океан. Това, което не знаем обаче, е по какъв начин, кои са най-опасните пластмаси и от кое място идват, кои са най-големите замърсители и за какво. Без сходни данни и без потенциала просто да забраним пластмасата полемиките си остават на равнище изразителност. Следователно би трябвало да съберем доста повече данни. Прочетете повече тук.

Базовите проблеми на модерната музика
Чести недоволства в модерната музикална промишленост са пиратството - не можеш да се конкурираш с гратис - и дребните суми, които създателите получават от стрийминг платформите. Музикалната промишленост обаче има доста по-базови проблеми - изгубването на подтекста при осъществяванията, търсенето на минимален общ знаменател и медийният фокус върху привлекателността на съществуващи марки вместо върху автентичност. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Парите приказват - кои вложения са рискови

Във втория епизод на сериала " Парите приказват " гостуват изпълнителният шеф на " Булброкърс " Радослав Рачев и президентът на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) Апостол Апостолов. Те приказват за това какви видове вложения има, кои от тях са рискови и хазарт ли са спекулациите и късите вложения. Прочетете повече тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР