Протестите в Беларус след поредната победа в президентските избори на

...
Протестите в Беларус след поредната победа в президентските избори на
Коментари Харесай

Футболист от Беларус отказа да играе за националния тим, докато Лукашенко е на власт

Протестите в Беларус след следващата победа в президентските избори на Александър Лукашенко стават все по-ожесточени. А в тях се включи и футболиста от ЦСКА Москва Иля Шкурин.

С обява в обществените мрежи той съобщи, че няма да играе повече за националния отбор на Беларус, до момента в който актуалният държавен глава е на власт.

20-годишният Шкурин получи повиквателна за националния отбор на Беларус за идните през септември мачове с Албания и Казахстан. Той обаче е безапелационен, че няма да се яви на лагер.
View this post on Instagram

A post shared by (@ilya_shkurin99) on Aug 14, 2020 at 8:27am PDT

" За това, че съм попаднал в разширения състав на националния тим, разбрах от обществените мрежи. За това давам отговор тук. Отказвам да пазя ползите на националния тим, до момента в който работи режима на Лукашенко. Да живее Беларус ", написа той в " Инстаграм ".

Протестите против ръководството на Лукашенко, който е отпред на Беларус от 26 години насам, започнаха преди изборите на 9 август. След преброяването на бюлетините, резултатите демонстрираха, че той остава президент за още 5 години.

Опозицията, в лицето на Светлана Тихановска и нейните поддръжници, оспорват резултатите, като митингите в страната са всекидневие. Участниците в тях се оплакват от полицейско принуждение и необективно показване на обстановката в страната от локалните медии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР