Протестите сега са по-малобройни, отколкото в началото на 90-те години

...
Протестите сега са по-малобройни, отколкото в началото на 90-те години
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Македония се бори да се освободи напълно

Протестите в този момент са по-малобройни, в сравнение с при започване на 90-те години на предишния век в Солун. Тогава имаше 1 млн. души, в този момент са 50-60 000. Това съобщи притежателят на организация БГНЕС Любчо Нешков по отношение на вълненията в Гърция преди предстоящото през днешния ден (25 януари) гласоподаване на Договора от Преспа в гръцкия парламент.
По думите му, в този момент Македония се бори да се освободи изцяло, с цел да не обслужват държавните ѝ институции други ползи. И даде образец с Никола Груевски, " който щеше да се бори за Македония до последна капка кръв " – по какъв начин избягал в багажника на автомобил с непознати дипломатически номера, а интервенцията била дело на сръбските и унгарските служби.
Трябваше да се сътвори съюз сред Сърбия, Република Сръбска и Македония – това беше крайната цел, със сериозната интервенция на Турция и Китай. Това нещо можеше да взриви целия район, настоя Нешков.
Единствената страна, която одобри Зоран Заев, когато се криеше по мазетата, беше България. Нямаше да има Преспа, в случай че нямаше Договор за добросъседство сред България и Македония. Може би поради това някой се опита да ни блокира границата, сподели още Нешков, визирайки проваления митинг на гръцки фермери при Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата – Промахон.
Същевременно Нешков попита каква е визията на България и Македония за взаимното им бъдеще. ОК, ще честваме дружно Кирил и Методий – само че България и Македония са единствените балкански страни без автомагистрала посред им, добави той, само че не се съгласи, че Договорът от Преспа е по-добър от Договора за добросъседство с Македония и България си гонела сполучливо националните ползи. Нешков похвали Заев и Ципрас като министър председатели, които желаят общо бъдеще.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР