Протестите се политизират. Такова мнение изрази пред БНТ министърът на

...
Протестите се политизират. Такова мнение изрази пред БНТ министърът на
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Протестите на миньорите и енергетиците се политизират

Протестите се политизират. Такова мнение изрази пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.

" Всеки един митинг се политизира, изключително в предизборна обстановка, напълно естествено е, когато има неодобрение да се придърпат хора, групи, партии, които желаят да завоюват от това неодобрение ", сподели министърът.

По отношение на териториалните проекти, той уточни, че хората няма да бъдат излъгани.

Няколко дни продължава митингът на миньорите и енергетиците. Те упорстват до 2030 година мините и ТЕЦ-овете да не се затварят и тогава да се мисли какво ще се прави, само че всички проекти да бъдат ясно написани в документ от държавното управление. Другото им искане е откакто проектите за обективен преход се внесат в Европейската комисия, да се организира необятно публично разискване.

" За енергетиците и въглищните райони има огромни пакети за това, което се случва по пазарни аргументи. Много постоянно аз слушам, че Брюксел ни дава едни пари, с цел да затворим ние едни централи. Това просто не е правилно. Има един пазарен развой, който свива непрестанно въглищното произвеждане, а Европейски Съюз ни обезпечава средства ние да се оправим с това. Т. е. това не е някаква договорка, че те ни дават пари, с цел да затворим ", изясни Юлиан Попов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР