Протестите са демократично право и те възвръщат надеждите и достойнството

...
Протестите са демократично право и те възвръщат надеждите и достойнството
Коментари Харесай

Румен Радев на въпрос дали са дирижирани протестите: Никой не може да изкара хората насила на улицата

Протестите са демократично право и те възстановяват очакванията и достолепието на българите като жители. Затова съгласно мен и тези митинги са закономерни. Това съобщи президентът Румен Радев, който посети 61 стрямска бригада, срещна се с военната техника и одобри почетния часовой в Карлово.

Властта в действителност санкционира жителите за бедността, която тя не съумява да пребори. Не единствено това, само че гласът на жителите, техните болки и паники не се чуват, те някак си не доближават до ръководещите. Властта губи датчиците си, чувството си за проблемите на хората и в случай че няма една чуваемост, в случай че няма съответни ограничения, в случай че не престават изказвания арогантни и цинични, в случай че продължава неразбирането на проблемите на хората, закономерно е тези митинги да не престават, безапелационен е Радев.

Той добави, че не може да каже дали митингите са политически режисирани. „ Но съгласно мен никой не може да изкара хората принудително на улицата. Оставката в миг на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност, не е решение, а абдикация от отговорност. Властта би трябвало да знае, че отводът от ръководство и бягството от проблемите слага морална бариера пред упоритостта да искаш властта отново“. Затова чакам държавното управление и Народно събрание да посочат излаз от тази обстановка, акцентира още президентът.

За думите на зам.-председателя на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов, че президентът не е обединител, а разединител на нацията, Радев сподели, че обединител не може да става на неправдата. „ Не мога да ставам обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм задължен да показвам неговите болки, неговите терзания, неговите очаквания. Ако някой не го е схванал, това надлежно е негов проблем. Аз мисля, че и в обръщението си изрекох истини, които българите знаят, само че политиците отхвърлят да одобряват. Явно доста от тях истината ги плаши ”, съобщи Радев.

За процедурата за нов изтребител, президентът означи, че чака отговор от Министерството на защитата. „ Изпратил съм писмо за показване на протокола от работата на комисията. Очаквам да няма нарушавания на правилата на бистрота, обективност и равнопоставеност, тъй като в хода на самата процедура такива индикации към този момент има ”, акцентира Румен Радев.

Президентът заяви, че военните от 61-ва Стрямска бригада са сложили доста и най-различни проблеми. „ Но никога военнослужещите не слагат единствено някакви обществени и битови проблеми, в противен случай, нашите военнослужещи са високо интелигентни. Мислят за бъдещето на България. Затова слагат проблеми главно в насоката по какъв начин те да станат по-добри в своята активност, по какъв начин да получават нови и модерни качества. Тук проблемите към този момент са сложни и желаят един изчерпателен метод за тяхното решение ”, добави президентът.
 a20i3725  a20i3745  a20i3761  a20i3790  a20i3809  a20i3819  a20i3832  bx9o3396  bx9o3445  bx9o3433  bx9o3422
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР