Протестите с искане за газова независимост на България от Русия

...
Протестите с искане за газова независимост на България от Русия
Коментари Харесай

Протестите за газова независимост продължават. Обявяват се и срещу екстрадицията на руснак


Протестите с искане за газова самостоятелност на България от Русия не престават тази седмица с три демонстрации в сряда, четвъртък и петък пред президентството, оповестиха уредниците им.

Те се афишират и против опцията за, който през февруари изгори съветския си паспорт в символ на митинг против войната в Украйна.

Първата се състоя в петък поради изказвания от представители на служебната власт и информацията, че има в ръководството на плановата компания на газовата връзка с Гърция. Това евентуално би забавило завършването ѝ в миг, когато публично България търси други възможности на “Газпром “.

Серията от митинги под надпис приканват работата по интерконектора да бъде приключена незабавно, както и да не бъдат подновявани договарянията с „ Газпром “ за нов дълготраен контракт за доставка на природен газ.

В понеделник уредниците изпратиха до партиите отворено писмо със седем въпроса. Сред тях бяха: с кои снабдители на петрол и газ да договаря България; какво оферират за укрепване на защитата на страната; какви ограничения в поддръжка на украинските бежанци предлагат; каква позиция ще заемат по настояванията на Русия за изгонване на съветски граждани; както и чий е полуостров Крим. Последният въпрос е отпратка към изявление на Румен Радев от 2017 година, че в Крим “се вее съветски байрак и това е действителността “.

“Към този час, само “Продължаваме смяната “ и “Демократична България “ са ни дали отговор. Дадохме задоволително време на всички. Мълчанието също е отговор - на изтощение и зависимости ”, пишат в сряда до медиите уредниците на демонстрациите.

Те прецизират, че в отговор на изпратеното им писмо от служебното държавно управление са декларирали, че “препращат тези 7 политически въпроса за създаване на отговори от няколко министерства, дружно с неизпратени и незнайни за нас 12 листа приложения ”.

“Този псевдо-отговор от Министерския съвет демонстрира, че служебният кабинет няма предпочитание да взема решение проблемите, бави процесите и крие своята обща геополитическа ориентировка, в подтекст на съветската война в Украйна и обединени наказания против режима на Путин от цивилизования свят ”, считат протестиращите.

Демонстрацията в сряда е планувана за 19:00 часа до фонтана пред постройката на президентството, където се организира и първият митинг предходната седмица.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР