Протестите няма да са решаващият фактор, който ще свали правителството.

...
Протестите няма да са решаващият фактор, който ще свали правителството.
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов обясни защо Борисов няма да подаде оставка

Протестите няма да са решаващият фактор, който ще смъкна държавното управление. То се намира под троен напън - митинги, офанзивите от опозицията и проявата на кристална политическа нелепост на дребния съдружен сътрудник. Оперативна програма не могат да си управляват нервите. На министър председателят може да му писне най-после и да хвърли пешкира, само че няма да го направи, тъй като 2019 година е доста значима. Предстоят евроизбори, локалните избори, които да закрепят ръководството и изборът на основен прокурор. Това сподели математикът проф. Михаил Константинов в ефира на БТВ.

„ Българският президент не е слаб - той подписва указите за назначения на всички висши назначения. Той вземат участие в конструирането на висшата власт в страната. Ще забележим огромна игра към назначението на основния прокурор. Сто на 100 то ще е негово. Силата му е доста ясна и отчетлива, а Радев демонстрира предпочитание да я употребява “, акцентира той.

Освен това има огромни пари, които би трябвало да се разпределят през 2019 година, напомни анализаторът и уточни правата кресна - 10 милиона.

„ Ако има предварителни парламентарни избори властта ще бъде на друго място. Те могат да са много нападателно настроени този път. Не виждам по какъв начин ще се отиде на този риск. Затова властта ще се държи “, предвижда проф. Константинов.

„ Протестите желаят толкоз доста разнообразни неща, че няма по какъв начин да се случат. Те даже си опонират. Големите митинги бяха през 1996-1997 година Те бяха от апетит, ставаше въпрос за физическо оцеляване. Протестите работят като имунна система на обществото. Ако ги няма, властта се олива и се самозабравя “, заключи той.

По мотив настояването за промяна на политическата система в страната, проф. Константинов сподели: „ В България има Конституция, която показва по какъв начин се ръководи страната. За промяна на политическата система, ще е нужно да се свика Велико национално заседание. За задачата политическите сили би трябвало да се схванат “.

„ Притеснението на политиците при електронното гласоподаване е, че ромското население и вотът от Турция, ще дефинират властта у нас “, сподели още Михаил Константинов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР