Протестите на земеделците продължават въпреки че в понеделник правителството и

...
Протестите на земеделците продължават въпреки че в понеделник правителството и
Коментари Харесай

Земеделците отново на протест в София, блокират и пътища в страната

Протестите на земеделците не престават макар че в понеделник държавното управление и част от селскостопанските организации

26 организации от бранша остава недоволни от подписания през вчерашния ден меморандум и по тази причина не престават с демонстрациите. Предвидени са блокади в над 20 точки в страната, а пред Министерски съвет ще се организира митинг в 11:00 часа.

Те упорстват за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев и насочат и други претенции:
страната да обезпечи неотложно погашение на държавната помощ във връзка с сензитивните браншове в цялостния финансов размер, в който тя беше изплатена през 2022 година и 2023 година,да се удвои държавната помощ за секторите " мляко ", " плодове " и " зеленчуци " държавното управление да подсигурява, че данъкът върху дотациите на земеделските производители, които са юридически лица ще бъде отстранен още за 2024 г.кабинетът да преразгледа " Зелената договорка "
Отказът на тези организации да спрат с митингите идва, откакто в петък на среща в Министерски съвет беше реализирано единодушие за финансовата помощ на страната към земеделците. Най-малките стопанства ще получат най-големи обезщетения, като няма да има потребност да потвърждават загуби.

Отделно, по-големите производители, посредством информация за приходите и разноските, ще би трябвало да потвърдят, че сана загуба, с цел да бъдат подкрепени. Ще има и таван на помощта, който ще бъде закрепен, откакто се види общата картина в бранша.

Недоволството на фермерите и земеделците стартира предходната седмица, откакто браншовите организации отхвърлиха първичното предложение на държавното управление за финансова помощ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР