Протестиращите за чист въздух над Русе днес настояха пред комисията

...
Протестиращите за чист въздух над Русе днес настояха пред комисията
Коментари Харесай

Протестиращите за чист въздух над Русе искат затварянето на Монтюпе

Протестиращите за чист въздух над Русе през днешния ден настояха пред комисията по екология към Общинския съвет да бъде затворен френският цех " Монтюпе ", апетитен за един от главните замърсители на града. Те желаят предприятието за автомобилни елементи да извърши програмата си за безвредна работа и едвам тогава още веднъж да отвори порти.

Русе

Като преливане от пусто в празно дефинираха днешната среща русенци, които желаят да дишат чист въздух, откакто стана ясно, че комисията по екология няма механизъм, с който да извърши настояването им за краткотрайно затваряне на завода. Единственото решение, което беше взето, е регионалната администрация да ревизира на какъв стадий заводът е извършил предписанията за монтирането на пречиствателни уреди. Комисията ще упорства и за построяването на мониторингова система, която да следи ежеминутно равнището на нездравословни субстанции във въздуха.
Дауд Ибрям – ръководител на непрекъснатата комисия по земеделие и екология в Общински съвет – Русе – Трябва да намерим излаз от обстановката и да създадем вероятното този проблем да бъде решен. Защото директните способи за премахване на хора от администрацията за разбъркване и подмолни игри, водят до резултат никакъв, т.е. нула.
За следващ път стана ясно, че единствените институции, които могат да приложат каквито и да било ограничения против замърсяването на въздуха са Министерството на околната среда и водите и в частност районната еко ревизия. Според протестиращите, обаче те не вършат нужното обгазяванията над Русе да спрат.
Галичка Николова – „ Решението на казуса е насилствените ограничения за затваряне на заводите-замърсители, не т.е., отровители на града и от там нататък слагане пред тях на условия да си преведат в границите на закона производствата по този начин, че да не тровят града. ”
Николова добави, че е извънредно време почналото следствие на прокуратурата през 2016 година да завърши до седмица и да се потърси правосъдна отговорност от хората, позволили сегашната обстановка.

За коментар потърсихме управлението на „ Монтюпе ”, само че от там обявиха, че на този стадий се въздържат от изказвания по тематиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР