Протестиращите шофьори в градския транспорт на София заявяват в подписка,

...
Протестиращите шофьори в градския транспорт на София заявяват в подписка,
Коментари Харесай

Протестиращи шофьори: Нито една синдикална организация не стои зад исканията ни

Протестиращите водачи в градския превоз на София декларират в подписка, че нито една синдикална организация не стои зад техните претенции. 
 
В подписката са имената на над хиляда и двеста чиновници, а записаните в нея претенции включват 40 % нарастване на заплатите на всички водачи, годишно обезпечено нарастване с 5-10 %, оптималната дълготрайност на промяна да не е повече от 8 часа и половина, метаморфоза на графиците на придвижване.
 
Още за митинга от първо лице питаме един от каращите с жълта жилетка водачи, който упорства да резервира самоличността си в загадка, защото по думите му, от управлението не им разрешават публично да дават изявленията:
 
„ Бяха ни обещани едни пари, не ни ги дадоха. Общо взето е това, че ни лъжат непрекъснато. Разправяха за 1200 лв. щат да стане, съществена. Сега сега е 950. И нашата на тролеите е най-високата. На рейсовете е още по-малка, само че те получават разнообразни бонуси и по този начин се изравняват “, изяснява той.  „ Аз персонално работя от четири години, чистото ми е 1100 лв.. Но аз не давам ексклузивен труд. Имам избор и по тази причина съм черен в предприятието. “

 
По думите му разписанията са изпълними, когато няма придвижване.
 
В същото време от КНСБ, чиито отраслов водач е председателката на транспортната комисия в Общинския съвет Екатерина Йорданова, разпространиха друга декларация с претенции. -->
 
В нея от КНСБ декларират, че съставляват 2/3 от работещите в градския превоз. В декларацията е записано, че се желаят съответни стъпки за увеличение на възнагражденията, законодателни ограничения за криминализирането на експанзията против водачите в градския превоз, както и прекъсване на нощния превоз.

 
КНСБ желаят още да се ограничи изключителният труд до нормите по Кодекса на труда без това да се отрази на брутните заплати. Потърсихме за коментар отрасловият синдикален водач и ръководител на транспортната комисия в столичния общински съвет Екатерина Йорданова, само че до излъчването на материала тя не отговаряше на мобилния си телефон.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР