Протестиращите са изпратили петиция до Министерския съвет, в която са

...
Протестиращите са изпратили петиция до Министерския съвет, в която са
Коментари Харесай

Украинските бежанци по морето на пореден протест frognews.bg

Протестиращите са изпратили петиция до Министерския съвет, в която са показали съответни претенции. Споделят, че все още хотелиерите ги изхранват със лични средства, само че храната е незадоволителна, а и скоро, заради липса на средства, това може да се прекрати.

 

" Нямаме закуска. Хранят ни два пъти дневно със чорба или каша. Недостатъчно е, само че това е дребното, което имаме ", сподели Наталия Корнюша от Украйна, която е майка на малко дете.

 

Украинските бежанци са обезпокоени и от новата заповед, съгласно която новопристигналите от Украйна нямаt право да бъдат настанявани в частни хотели, а непосредствено ще бъдат пренасочени към държавни бази.

 

" По този метод се разделят фамилии. Налага се да се пътува до Украйна за разнообразни документи, да вземем за пример, с цел да стартират децата учебно заведение или детска градина. Трябват медицински документи, които могат да се вземат единствено от Украйна.

 

При връщането в България обаче бежанците се пренасочват към държавни бази. Аз съм доктор, би трябвало да покачвам квалификацията си, като навестявам конференции. Но взех решение да не го върша, защото, в случай че се върна още веднъж в България ще ме реалокират, а детето ми е тук, в хотела ", показа друга от протестиращите.

 

Според украинците доста техни сънародници, които до този миг са били настанени в частни хотели, поради неналичието на храна в този момент са отпътували за Румъния. Така хотелите стоят на половина празни, което води до доста загуби на хотелиерите, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР