Протестиращите майки на деца с увреждания настояват незабавно да се

...
Протестиращите майки на деца с увреждания настояват незабавно да се
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания искат разпускане на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

Протестиращите майки на деца с увреждания упорстват неотложно да се отнеме националното посланичество на пациентски организации и неправителствени организации за хора с увреждания.

За разформироване на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания и преустановяване субсидирането на тези организации упорстват още майките, както и да се проверява активността на синдикалните организации КНСБ и КТ " Подкрепа ", като се откри какъв брой са усвоените от тях средства от Държавния бюджет и по планове от оперативни стратегии, от дарения от задгранични фондации и частни лица в интервала от тяхното основаване до сегашния миг.

Настоява се още да бъде освободена от служба заместник-министър Зорница Русинова, която, съгласно майките, е позволила цинично делене на децата и на хората с увреждания. Искат да се потърси отговорност от досегашния заместник-министър Росица Димитрова, която на конференцията на Организация на обединените нации в Ню Йорк безогледно била излъгала, че България отбелязва прогрес в политиките за хората с увреждания и използването на Конвенцията на Организация на обединените нации.

Родителите заявяват, че ще продължат с митингите си с всички разрешени от Закона форми, в това число посредством съдействието на европейските институции.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР