Протестиращите край Долни Богров земеделски производители изляха българско прясно мляко

...
Протестиращите край Долни Богров земеделски производители изляха българско прясно мляко
Коментари Харесай

Земеделци изляха прясно мляко пред министър Кирил Вътев

Протестиращите край Долни Богров аграрни производители изляха българско прясно мляко при идването на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев. Участници в акцията го освиркаха при идването му. Вътев попита дали е на футболен мач или на естествен разговор. Той акцентира, че е пристигнал на митинга, с цел да бъдат разисквани проблемите в сектора и вероятните решения. Земеделците са разположили повече от 600 селскостопански машини и са подготвени да влязат с 80 от тях в центъра на София.



Недоволни фермери обясниха, че с акцията демонстрират какво става с българското мляко, откакто внасяме украинско. Символично на пътя бяха изхвърлени също малини и ябълки. Очаква се в 15.00 часа през днешния ден протестиращите да се срещат в Министерския съвет с министъра на финансите Асен Василев, с премиера Николай Денков и със земеделския министър Кирил Вътев.



Това е втори ден от митинга на земеделските производители след анулацията на възбраната за импорт на украинско зърно след 15 септември, гласувана от Народното събрание преди дни. Вчера се организираха митинги в цялата страна.



Блокада имаше на 47 значими пътни артерии и гранични пунктове. От Инициативния комитет оповестиха, че ефикасните протестни дейности ще продължат до осъществяването на всички пет претенции. Първото от тях е за продължение на възбраната за импорт на зърно от Украйна и разширението й с разнообразни храни като плодове и зеленчуци, мляко, месо, мед и други

Снимки: Българска телеграфна агенция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР