Протестиращите жители на Цалапица се срещнаха с началника на полицейското

...
Протестиращите жители на Цалапица се срещнаха с началника на полицейското
Коментари Харесай

Протестиращите от Цалапица се срещнаха с шефа на полицията в Стамболийски

Протестиращите поданици на Цалапица се срещнаха с началника на полицейското ръководство на град Стамболийски, след убийството на 24-годишния юноша и поисканите оставки поради забавеното следствие по случая.

Тази заран близки и родственици на Димитър се събраха пред районното полицейско ръководство в града. Те настояха да се срещнат неотложно с началника на ръководството. Създаде се известно напрежение, защото служител на реда излезе, с цел да връчи наказателно разпореждане на вуйчото на Димитър, само че от предходната година. Протестиращите бяха сюрпризирани, че тъкмо тази заран е трябвало да го направи.

Малко след 9.30 часа срещата се състоя, на нея участва и шефът на пловдивската полиция комисар Васил Костадинов.

След срещата шефът на пловдивската полиция се спря пред медиите, само че беше сбит дали ще подаде оставка.

" Аз съм назначен по закон, който оставка не съществува като разбиране има други форми. Желая ви прекрасен ден, няма да отговоря ", сподели старши комисар Васил Костадинов.

Ето какво споделиха след срещата околните на Димитър:

" Значи за Стамболийски споделям, че има пропуски в следствието, те си го споделиха сами хората. Признаха го пред нас, че вероятно има пропуски ", сподели Недялко Малинов – татко на Димитър.

" Ще желаеме дисциплинарно уволняване на шефа на РПУ Стамболийски за несвършена работа не да твърди, че са тръгнали и по всички случаи освен по нашия проблем ", сподели Валерия Петрова.

" Вие видяхте какъв беше моралният акт сутринта единствено и единствено да ни откажат да ми връчват там някакво наказателно разпореждане с цел да се откажем от митингите, само че ние няма да спрем. Това няма да ни уплаши. Това повече ни окуражи. Ще доведем нещата до дъно ", сподели Пейчо Малинов - чичо на Димитър.

Тази вечер още веднъж пред полицията в Стамболийски ще се съберат близки и познати на Димитър с искане за оставка на полицейския комисар в града.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР