Протестиращи влязоха в челен спор с депутата от ГЕРБ Тома

...
Протестиращи влязоха в челен спор с депутата от ГЕРБ Тома
Коментари Харесай

Тома Биков спори очи в очи с протестиращи

Протестиращи влязоха в преден спор с депутата от ГЕРБ Тома Биков на излизане от Народното събрание, откакто завърши парламентарното съвещание през днешния ден. Те се изправиха очи в очи с народния представител на изхода откъм бул. " Дондуков " в обедните часове.

Те го заляха с нормалните за митинга въпроси за желаната оставка, за фотосите с премиера и къщата в Барселона. Въпреки че атмосферата се нажежи, Биков отдели над 10 минути за диалог с недоволните.

Биков отвърна, че министър-председателят не е сниман дружно с пачките и става дума за два обособени фрагмента, а по-късно прикани, че с цел да върви страната напред " дружно би трябвало да поставим старания ".

Относно основния прокурор Иван Гешев, Биков сподели: " Решете дали желаете да е подвластен или самостоятелен. Нали желаете надзор - това значи да е подвластен. ".

На въпрос какво е трансформирало ръководството на Бойко Борисов и по какъв начин от критик се е трансформирал в негова дясна ръка, Биков отговори: " Много неща, от 2013 година имали сме опция да си приказваме доста и да задам доста въпроси, чашата на търпението преля с Реформаторския блок, видях доста неща ".

" Не знам за какво смятате, че след 4 месеца ще е по-различно ", сподели Биков и изясни, че желали да одобряват в този момент бюджета.

Премиерът не се крие, беше безапелационен той.

" Ние ли сме мафията ", попитаха младежите, заобградили Биков. На въпроса за какво ръководещите не задават нито един въпрос на Гешев, депутатът от ГЕРБ сподели, че и Българска социалистическа партия не са задавали въпроси на основния прокурор.

Следваха още настоящи въпроси за конституционната тъжба, за следствията за корупция, за Лукойл, само че Биков отговаряше постоянно с " Дай, Боже ", намеквайки, че скоро резултатите на тези въпроси ще има.

Накрая той си потегли, а протестиращите го изпратиха с крясъци: " Оставка ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР