Протестиращи в Перник блокираха основния път за влизане в квартал

...
Протестиращи в Перник блокираха основния път за влизане в квартал
Коментари Харесай

Жители на Перник: Няма да гласуваме, защото нямаме вода

Протестиращи в Перник блокираха главния път за влизане в квартал Църква.

Екипи на Министерство на вътрешните работи отклоняват придвижването. Част от протестиращите са безапелационни, че няма да гласоподават, а друга, че ще го създадат, тъй като се надяват нещо да се промени в квартала им, предава Българска национална телевизия.

" Фирма извършва европроект и непрестанно има проблеми. В момента нямаме вода. Нямаме мотивация да гласуваме, тъй като не сме си покрили първоначални човешки потребности ", съобщи гражданин на квартал Църква, Ивета Величкова.

" С две деца съм и не ме питайте какво е у дома. Аз гласувах, тъй като се усещам длъжна за опазването на реда и желая нещо да се промени в нашия квартал ", изясни различен гражданин на квартала, Алекса.

" Няма да гласоподавам, тъй като нямаме трети ден вода. Въздухът е замърсен ", разяснява Любенова.

" Аз постоянно гласоподавам ", твърдо съобщи гражданин на квартал Църква.

" Ето по какъв начин вършат тръбите на канализацията. Аз гласувах и се надявам всички да гласоподават, нека да има изгода от това ", сподели Мария Ставрева.

" 72 часа съвсем нямат вода. Гневни са и то с право. От ВиК получаваме едни и същи пояснения - търсим повредата, няма вода в резервоара. Общината не е принципал на ВиК, подаваме сигнали - това можем да създадем ", изясни ПР-ър на община Перник, Адриан Скримов.

Поради недоволството на жителите се образува колона от коли и рейсове на градския превоз.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР