Протестиращи, сред които представители на фондация Даная“, се събраха пред

...
Протестиращи, сред които представители на фондация Даная“, се събраха пред
Коментари Харесай

Протест пред МЗ, искат оставката на министъра

Протестиращи, измежду които представители на фондация „ Даная “, се събраха пред постройката на Министерството на здравеопазването с искане за отстраняването от служба на шефа на УМБАЛСМ „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров за нарушавания в ръководството и медицинските действия. Те упорстват и за оставката на министърът на опазването на здравето в служебния кабинет доктор Галя Кондева, откакто по-рано този месец тя анулира заповедта за уволнението на шефа на „ Пирогов “. 

Протестът е за носенето на отговорност и за честността, както и за истината, както против системата, в която жителите не получават качествени здравни грижи и хуманно отношение, обявиха протестиращите. 

Те се оповестиха против " политическата безочливост, партийна взаимозависимост и корупция " и  за преустановяване на практиката в опазването на здравето, която дефинират като „ порочна “. 

На 28 февруари пред Министерския съвет също имаше митинг на жители и представители на фондация „ Даная “. Протестиращите тогава настояха за отстраняването на шефа на „ Пирогов “ и за незабавни промени в детското опазване на здравето. 

По-рано този месец новоучредената гражданска самодейност „ Даная за живот “ провежда петиция с шест претенции за незабавни промени в детското опазване на здравето. 



Два дни по-късно от Софийската градска прокуратура оповестиха, че е формирано досъдебно произвеждане по случая „ Даная “. Прокуратурата проверява интервала от 28 април до 9 май предходната година, когато е настъпила гибелта на 15-годишното момиче.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР