Протестиращи се събраха пред служебния вход на Народното събрание, за

...
Протестиращи се събраха пред служебния вход на Народното събрание, за
Коментари Харесай

КНСБ продължава с протестите: Кани депутатите да пазаруват в магазин на работещите бедни

Протестиращи се събраха пред служебния вход на Народното събрание, с цел да заявят " Край на гаврата с труда ни " и да изискат " обективна и съответна минимална заплата ".

В митинга на КНСБ се включиха служащи и чиновници от публичното радио, Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, Държавна организация " Архиви " и културните институти.

" Няма да мълчи повече! ", " Стига извършения на наш тил! ", " Достойна работа, почтена заплата! ", " Инфлация има и за нас ", гласят протестните плакати.

Протестиращите отвориха и алегоричен " Магазин на работещите небогати ", като приканват депутатите, идващи на работа в Народното събрание, да пазарят от него.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че всички, които желаят нарастване на своите приходи, и техните приходи не са обезщетени предходната и по-миналата година по отношение на инфлацията, трети ден подред са тук, с цел да бъдат чути от депутатите, че едни спомагателни за бюджета 170 млн. лева ще създадат по-поносим живота на хората. Той акцентира, че макар, че инфлацията понижа, няма по какъв начин хората да се оправят с цените от дребната потребителска кошница, в случай че приходите не порастват съответно.

" Общественият бранш, за жалост, изостава от частния ", означи Димитров, като заяви, че ще беседват с ПП-ДБ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, че могат да бъдат взети спомагателни средства, както и средства за прехрана.

" Даже считаме, че тези 170 млн. лева, които желаеме, плюс още 120 – 140 млн. лева за Министерство на вътрешните работи, като цяло могат да бъдат вместени няколко пъти в тези буфери ", добави той, като акцентира, че парите могат да бъдат открити, стига да има политическа воля.

Бистра Дамова, която работи в ДА " Архиви " изясни пред БГНЕС, че чиновниците нямат право да работят на друго място. " Протестираме, тъй като със заплатите към този момент не можем да си позволим да изхраним и гледаме фамилиите си. Ако се разболее някой член на фамилията ни, ние не можем да си позволим медикаменти и лекуване ", сподели тя и добави, че протестиращите желаят да живеят обикновено, не първокласно.

Пред БГНЕС Теодора Чакърова, която също е на митинга, съобщи: " Искаме съответно заплащане. Разбира се, бихме могли да се желаяме и повече средства за техника и осигуреност, каквато е нужна за работата “. /БГНЕ
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР