Протестиращи от движението на жълтите жилетки влязоха в сблъсъци с

...
Протестиращи от движението на жълтите жилетки влязоха в сблъсъци с
Коментари Харесай

42 задържани на протестите на „жълтите жилетки“ в Страсбург

Протестиращи от придвижването на " жълтите жилетки " влязоха в конфликти с полицията в Страсбург и се стигна до задържането на 42 души, съобщи ДПА.

Ранени бяха трима членове на силите на реда, трима протестиращи и минувач. В демонстрацията участваха 2000 души, като полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите.

Страсбург беше определен за епицентър на 24-ата протестна събота на придвижването на жълтите жилетки, тъй като там е постройката на Европейския парламент и поради идния евровот. Протестиращи пристигнаха там от Германия, Белгия, Италия и Люксембург.

В четвъртък френският президент Еманюел Макрон показа ограниченията в отговор на настояванията на протестиращите . Те включват доста понижаване на налозите върху приходите в размер на към 5 милиарда $ и облекчения за пенсионерите. Но протестиращите считат ограниченията за незадоволителни.

По данни на вътрешното министерство на Франция в митингите през днешния ден в цялата страна са взели участие 23 600 души. От тях 2600 са били в Париж, предадоха международните организации. Това е по-малко спрямо предходната събота, когато във Франция стачкуваха 28 000 души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР